Ακατάσχετη ψευδολογία Τσατάνη με το «καλημέρα» στην Προανακριτική

Ακατάσχετη ψευδολογία Τσατάνη με το «καλημέρα» στην Προανακριτική

Ψεύδη και επινοήσεις παραθέτει από την αρχή της κατάθεσής της στην Προανακριτική Επιτροπή η πρώην εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, η οποία είχε βρεθεί στο επίκεντρο για τους σκανδαλώδεις χειρισμούς της στην υπόθεση Βγενόπουλου που οδήγησαν στο να της επιβληθεί πειθαρχική ποινή.

Η πρώην εισαγγελέας «ανακάλυψε» τηλεφώνημα του Κώστα Βαξεβάνη τον Αύγουστο του 2015, με το οποίο ο εκδότης του Documento της ζητούσε τον λόγο για το γεγονός ότι επέτρεψε να είναι υποψήφιος για την θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών ο Ισίδωρος Ντογιάκος. 

«Του ζήτησα να μην με ξανά ενοχλήσει και μου είπε: “Μην μου απαντάτε και θα δείτε τι έχω για εσάς”» αφηγήθηκε, με τον Κ. Βαξεβάνη να αρνείται κατηγορηματικά την ύπαρξη αυτού του τηλεφωνήματος. Πρόσθεσε δε ότι καθημερινά τα έντυπα του Βαξεβάνη την στοχοποιούσαν ως «δήθεν διεφθαρμένη εισαγγελέα» λόγω της υπόθεσης Βγενόπουλου. Γεγονός εξίσου ψευδές αφού τα δημοσιεύματα του Hot Doc και του koutipandoras.gr δεν παρουσίαζαν την πρώην εισαγγελέα ως «δήθεν διεφθαρμένη» αλλά ως διεφθαρμένη σκέτο.

Μάλιστα, συνέχισε την ευφάνταστη αφήγησή της λέγοντας πως «πριν ξεκινήσει το κυνήγι μου από τον Παπαγγελόπουλο, υπήρξε δημοσίευμα Βαξεβάνη με τίτλο: «Ένα βήμα πριν τη δίωξη». Και μετά υπήρξε άλλο δημοσίευμα επίσης του Βαξεβάνη με δήλωση Παπαγγελόπουλου που έλεγε: «Δεν θα επιτρέψω δικαστικά πραξικοπήματα».

Η Γ. Τσατάνη -σύμφωνα με διαρροές της ΝΔ- έκρινε σκόπιμο να καταθέσει ψευδώς ενώπιον της Προανακριτικής ότι η πειθαρχική διαδικασία που κινήθηκε εναντίον της δεν οδήγησε πουθενά, αφού τελικά η ίδια -όπως ισχυρίστηκε- απηλλάγη. Φευ. Για τις μεθοδεύσεις της που σκοπό είχαν την απαλλαγή Βγενόπουλου, η Γ. Τσατάνη τιμωρήθηκε με ποινή στέρησης μισθού δύο μηνών.

Καταγγέλλει παρεμβάσεις Παπαγγελόπουλου

Επιβεβαιώνοντας πλήρως τον συμπολιτευόμενο Τύπο, η μάρτυρας κατήγγειλε παρεμβάσεις του πρώην αν. υπουργού Δικαιοσύνης στο έργο της με φόντο το διεθνές σκάνδαλο Βγενόπουλου. 

«Ήμασταν σε συντονιστική συνάντηση εισαγγελέων και σε εξέλιξη προκαταρκτικής έρευνας όταν μπήκε μέσα ο Παπαγγελόπουλος και είπε οτι θα παρακολουθήσει την σύσκεψη γιατί είχε ενδιαφέρον για την υπόθεση. Του ζήτησα να βγει γιατί δεν έχει δικαίωμα να παρευρίσκεται και αυτός μου ζήτησε να παραμείνει διότι ενδιαφέρεται. 

Τελικώς, με πίεση μου αποχώρησε διότι δεν είχε δικαίωμα» είπε, συμπληρώνοντας πως έπειτα από αυτό το περιστατικό ακολούθησε το τηλεφώνημα Βαξεβάνη.

Συνδέει τον Παπαγγελόπουλο με τους «Πυρήνες της Φωτιάς»;

Εν συνεχεία, υποστήριξε ότι η Βασιλική Θάνου την δίωξε πειθαρχικά και ανέλαβε και την κρίση της δίωξης που η ίδια έκανε εναντίον της. «Και διώκτης και κριτής» σχολίασε ενώ συνέχισε επισημαίνοντας πως «οτιδήποτε είπε ο Δ. Παπαγγελόπουλος για το τι είμαι αναγράφεται επακριβώς στην προκήρυξη των ¨Πυρήνων της Φωτιάς¨ μετά την επίθεση σε βάρος μου!». «Όλες οι παρεμβάσεις και τρίτων και του Παπαγγελόπουλου αποσκοπούσαν στο να ασκηθούν διώξεις σε βάρος του Βγενοπούλου επειδή είχε εμμονή» ισχυρίστηκε, προσθέτοντας ότι στις 22/11/2015 και ενώ επέστρεφε με το αυτοκίνητο από το γραφείο στο σπίτι της, την κάλεσε ο Παπαγγελόπουλος στο τηλέφωνο και του είπε πως θα τον καλέσει μόλις φτάσει σπίτι. «Όταν έφτασα επικοινώνησα μαζί του κι εκείνος μου είπε: ¨Γιατί δεν έχεις επιστρέψει τη δικογραφία; Θα ακολουθήσει πόλεμος εις βάρος σου και πρέπει να κάνεις Χριστούγεννα με την οικογένεια σου¨» εξιστόρησε υπονοώντας απειλές.

Επιπλέον, η μάρτυρας το προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα παραλληλίζοντας όσα βίωσε με πρακτικές εγκληματικών οργανώσεων. «Η στοχοποίησή μου και οι απειλές σε βάρος μου έχουν την ίδια μεθοδολογία που συναντάμε σε εγκληματικές οργανώσεις» φέρεται να κατέθεσε.

Εντύπωση προκάλεσε, πάντως, η αναφορά της στον Παπαγγελόπουλο, τον Θεό και την Δικαιοσύνη! «Καρτερώ την ώρα. Πιστεύω πρώτα στο Θεό και μετά στη Δικαιοσύνη» είπε με τα λεγόμενά της να προκαλούν έκπληξη στα μέλη της Επιτροπής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter