ΑΚΕΛ: Το αντικομουνιστικό παραλήρημα της Εσθονικής Προεδρίας ανοίγει επικίνδυνες ατραπούς για την Ευρώπη

ΑΚΕΛ: Το αντικομουνιστικό παραλήρημα της Εσθονικής Προεδρίας ανοίγει επικίνδυνες ατραπούς για την Ευρώπη

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει την αντικομουνιστική εκδήλωση που πραγματοποιεί η Εσθονική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ στο πλαίσιο της σημερινής συνόδου των Υπουργών Δικαιοσύνης στο Ταλίν. 

Διαβάστε την σκληρή ανακοίνωση του Κυπριακού Κομμουνιστικού κόμματος για την εκδήλωση της Εσθονικής Προεδρίας 

Την ίδια ώρα στην Εσθονία, όπως και σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, αναγνωρίζονται ως ήρωες συνεργάτες των ναζί, ενώ κατεδαφίζονται αντιφασιστικά μνημεία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ποινικοποιείται η δράση Κομμουνιστικών Κομμάτων. 

Η εκδήλωση της Εσθονικής Προεδρίας αποτελεί ένα νέο επεισόδιο στη συστηματική προσπάθεια της ΕΕ και κυβερνήσεων κρατών-μελών να παραχαράξουν τη σύγχρονη Ιστορία της Ευρώπης και να εξισώσουν το ναζισμό-φασισμό με την κομμουνιστική ιδεολογία. 

Αυτή η εκστρατεία της ΕΕ συντελείται με πακτωλούς χρημάτων στο πλαίσιο μιας επιχείρησης «κατασκευής συνείδησης» των ευρωπαϊκών λαών, προκειμένου να γίνει αποδεκτή η ποινικοποίηση του κομμουνιστικού κινήματος και η δυσφήμιση των ιδανικών της κοινωνικής ισότητας. 

Δεν είναι τυχαίο, βέβαια, που όλα αυτά συντελούνται στην εποχή της κρίσης κι όταν οι ευρωπαϊκές κοινωνίες είναι αντιμέτωπες με όλα τα αδιέξοδα του συστήματος. Ταυτόχρονα, η επιχείρηση αυτή συνιστά μια επικίνδυνη προσπάθεια αθώωσης του φασισμού και σχετικοποίησης του εγκληματικού χαρακτήρα, όχι μόνο των πράξεων, αλλά και της ιδεολογίας του. Σημειώνουμε ότι και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, επιστράτευσε τη «θεωρία των δύο άκρων» προκειμένου να εξισώσει τις ναζιστικές ομάδες και τους νοσταλγούς της μισάνθρωπης Κου Κλουξ Κλαν με όσους αγωνίζονται ενάντια στο ρατσισμό, τις διακρίσεις και την ανελευθερία στις ΗΠΑ. 

Όσες αντικομουνιστικές εκδηλώσεις και αν διοργανωθούν, οι λαοί της Ευρώπης γνωρίζουν ότι η μόνη «συνάντηση» του φασισμού με τον κομμουνισμό ήταν στο Στάλινγκραντ, στο Λένινγκραντ και σε τόσα άλλα πεδία των μαχών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν με τις ανυπέρβλητες θυσίες του σοβιετικού λαού συντρίφτηκε ο ναζισμός και απελευθερώθηκε το μεγαλύτερο μέρος της ηπείρου μας. Παράλληλα, το ΑΚΕΛ υπενθυμίζει ότι η σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης αποδεικνύει ότι τέτοιου είδους διώξεις και πολεμική «πρώτα έρχονται για τους κομμουνιστές», αλλά σύντομα θέτουν στο στόχαστρο τους κάθε δημοκρατική προοδευτική φωνή. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter