Ακίνητα στο Παρίσι και εκατομμύρια εκτός Πόθεν Έσχες. Κυριάκος – Μαρέβα σε βολική διάσταση, στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το Docville και το HOT DOC History

Ακίνητα στο Παρίσι και εκατομμύρια εκτός Πόθεν Έσχες. Κυριάκος – Μαρέβα σε βολική διάσταση, στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το Docville και το HOT DOC History

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι και οι μπίζνες με τον Σταύρο Παπασταύρου, ο οποίος ερευνάται για τη λίστα Λαγκάρντ και τη συμμετοχή του στα Panama Papers. Πώς η σύζυγος του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, αμέσως μόλις σταμάτησε να κάνει δήλωση Πόθεν Έσχες απέκτησε τεράστια περιουσία.

Μαιευτήρας – γυναικολόγος καταδικασμένος για βιασμούς «υπηρετεί» σε δημόσια νοσοκομεία

«Ομάδα Ε» στη Νέα Δημοκρατία. Πίσω από την πλάτη του Κυριάκου, πρωτοκλασάτοι της ΝΔ κάνουν υποστηρικτικές κινήσεις για να κλείσει η αξιολόγηση

Σόιμπλε κερνάει, Σόιμπλε (τί) πίνει! Οι παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ και του Γερμανού υπουργού Οικονομικών. Αντίστροφη μέτρηση για τις διαπραγματεύσεις εντός και εκτός τειχών

Η Φώφη στον κήπο της ΕΔΕΜ! Η συνεργασία έκπληξη με την άγνωστη Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης (ΕΔΕΜ) με έμβλημα έναν πετεινό!

Co-Media Dell’ Arte:Τα Καλουτάκια της δημοσιογραφίας. Ο Ταζ φιλοτεχνεί την εικόνα των εν Χριστώ αδελφών Παντελεήμονα και Εμμανουήλ Καψή

Ναΐτες: οι ιππότες που εφηύραν τις σύγχρονες τράπεζες. Σήμερα που οι τράπεζες μοιάζουν παντοδύναμες, οι Σταυροφόροι του παλιού καιρού θυμίζουν ότι σε εποχές κρίσης το χρήμα βαφτίζεται «ιερό», συνδέεται με τον πόλεμο και γεννοβολάει κέρδη.

Μονομαχία στη «στοά των Αθανάτων». Καπράλος vs Κούβελος για την προεδρία της Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η πολυσυζητημένη Συμφωνία της Βάρκιζας, στο HOTDOC HISTORY που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Μια «βολική χίμαιρα» για το ΕΑΜικό κίνημα ή μια υποχρεωτική αναδίπλωση που, ωστόσο, άφηνε περιθώρια ειρηνικών εξελίξεων;

Εβδομήντα δυο χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας της Βάρκιζας που καθόρισε τη μεταπολεμική μας ιστορία, το HOTDOC HISTORY μέσα από αναλύσεις επιστημόνων επιχειρεί μια ιστορική προσέγγιση που δεν καταφεύγει σε εύκολες απαντήσεις «όψιμης σοφίας». Δεν επιχειρεί να απαντήσει στο «Τι θα γινόταν, εάν;…» αλλά περιγράφει τα όσα συνέβησαν, για ποιούς λόγους και κάτω από ποιές συνθήκες.

Και ακόμα σημαντικά αδημοσίευτα έγγραφα στο Doc.Files: Οι Βρετανοί περιγράφουν τον αφοπλισμό του ΕΛΑΣ. Η μαρτυρία ενός συνταγματάρχη, ήρωα των Α΄ και Β΄ Παγκοσμίων Πολέμων, ο οποίος συντάχθηκε με το ΕΑΜ, και διεκτραγωδεί σε Βρετανούς βουλευτές τα μαρτύρια του στα χέρια των «Εθνοφυλάκων».

Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Χρήστος Θηβαίος, στο Docville

Μια συζήτηση με τον κορυφαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη και τον… συνήθη ύποπτο μόνιμο ερμηνευτή του, η οποία ξεκινά από τον ξεσηκωμό της Σερίφου το ‘16 και φτάνει μέχρι τη μυσταγωγία της σύγχρονης ψυχαγωγίας.

Λοράν Μπινέ: ο βραβευμένος Γάλλος συγγραφέας του «Ο εγκέφαλος του Χίμλερ ονομάζεται Χάιντριχ» μιλά στο Docville για τον Τραμπ και επισημαίνει ότι η συμπεριφορά του δεν μπορεί να μη μας θυμίσει εκείνη του Χίτλερ το 1933.

Μπέρτολτ Μπρεχτ: Ο πανεπιστημιακός Γιώργος Κεντρωτής και ο ηθοποιός Αιμίλιος Χειλάκης γράφουν για τον επαναστάτη δραματουργό και τον διαλεκτικό ποιητή.

Παντελής και Μανώλης Καψής: Τα «καλουτάκια» της δημοσιογραφίας αναλύονται μέσα από αποφθέγματα, έργα και πράξεις μιας πλούσιας – αλλά και γεμάτης αντιφάσεις- διαδρομής στα ΜΜΕ.

Τα τέσσερα πιο γλυκόλαλα κλαρίνα στην Ελλάδα του 20ου αιώνα. Οι μεγαλύτεροι μαΐστορες του κλαρίνου (Βασίλης Παναγιωτόπουλος- Σαλέας, Τάσος Χαλκιάς, Γιάννης Βασιλόπουλος , Πετρολούκας Χαλκιάς) που με το παίξιμό τους σημάδεψαν το δημοτικό τραγούδι του 20ου αιώνα, μέσα από μια έρευνα που αποδεικνύει ότι η δημοτική μουσική κυλά στο αίμα μας και ότι δεν είναι τυχαίο πως έχουν αναδειχτεί νέα συγκροτήματα τα οποία αναμειγνύουν το ροκ με παραδοσιακές μουσικές φόρμες.

Δύο Ελληνες γκασταρμπάιτερ στη Γερμανία θυμούνται τα χρόνια της ξενιτιάς και ξετυλίγουν σε πρώτο πρόσωπο το κουβάρι της ζωής τους.

Ένα από τα πιο επιδραστικά γερμανικά συγκροτήματα της εποχής, οι Einstürzende Neubauten (το όνομά τους στα γερμανικά σημαίνει «Τα νεόδμητα κτίρια καταρρέουν») επισκέπτεται την Αθήνα και τα μέλη του εξομολογούνται στο Documento :«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βάλουμε στην άκρη τον καπιταλισμό».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter