Ακήρυχτος πόλεμος κατά Γιώργου Παπανδρέου από το «σύστημα της δεξιάς»

Ακήρυχτος πόλεμος κατά Γιώργου Παπανδρέου από το «σύστημα της δεξιάς»

Αιχμές για συντονισμένη προσπάθεια του πολιτικομιντιακού συστήματος της δεξιάς και παραγόντων πέριξ αυτής να πλήξει τη δυναμική που αναπτύσσει το Κίνημα Αλλαγής, ενόψει της εκλογής νέου προέδρου, αφήνει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε δημόσια παρέμβαση-καταγγελία . Αν και αποφεύγει να μπει σε ονοματολογία, ο πρώην πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται ως επίθεση από πολιτικούς παράγοντες και κύκλους επιστημόνων που κινούνται κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου, την κριτική που ασκείται στο ΚΙΝΑΛ και στον ίδιο, με στόχο να συρρικνώσουν το ενδιαφέρον του κόσμου για τις εκλογικές διαδικασίες της Χαριλάου Τρικούπη και κυρίως να …εξουδετερώσουν το προφίλ του. Πάντως, σύμφωνα με εκτιμήσεις, η αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου συνδέεται και με την αυστηρή κρίση για την υποψηφιότητά του από τον συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο-ο οποίος μην ξεχνάμε ήταν ο επικεφαλής της εκλογικής Επιτροπής , υπό την αιγίδα της οποίας έγιναν οι εκλογές του 2017 για την προέδρου στο ενιαίο σχήμα που οδήγησε στην ίδρυση του ΚΙΝΑΛ. Ο Νίκος Αλιβιζάτος σε άρθρο του στην «Καθημερινή»  είχε χαρακτηρίσει αρνητική εξέλιξη την υποψηφιότητα Παπανδρέου, «που αποβλέπει μόνο ή κυρίως στην αυτοδικαίωση δεν δικαιολογείται. Γιατί είναι ιδιοτελής». Μάλιστα, ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών ουσιαστικά εξέφραζε την άποψη ότι οι ψηφοφόροι θα κλείσουν το κεφάλαιο «Παπανδρέου» στο ΚΙΝΑΛ…

Έτσι, δεν θεωρείται τυχαία η ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου εκφράζει την ενόχλησή του. Ο πρώην πρωθυπουργός διαπιστώνει ότι μια ανάσα πριν από τις εσωκομματικές εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου, εξ αφορμής και των δημοσκοπικών ευρημάτων για ανοδική τάση του Κινήματος Αλλαγής, εντείνονται τα πυρά κατά της Χαριλάου Τρικούπη και κυρίως κατά της υποψηφιότητάς του. Το βράδυ της Τρίτης (16.11.2021) ο Γιώργος Παπανδρέου, χωρίς να αναφέρει την αφορμή και χωρίς να ονοματίζει πρόσωπα, έκανε μια συνοπτική δήλωση, πολύ αιχμηρή, σημειώνοντας ότι «την τελευταία περίοδο, πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα παρεμβάσεων στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία του Κινήματος Αλλαγής, όχι μόνο από εξωθεσμικά και άλλα κέντρα, αλλά και από παράγοντες της δεξιάς». Οπως αναφέρει, «με τις παρεμβάσεις αυτές, που ποικίλουν ως προς τον τρόπο που εκδηλώνονται, είτε στρέφονται εναντίον στελεχών της Παράταξης μας και ιδιαιτέρως εναντίον του Γιώργου Α. Παπανδρέου, καθώς βλέπουν ότι δεν ικανοποιούνται τα δικά τους συμφέροντα και τα συμφέροντα άλλων κομμάτων, είτε στρέφουν τα βέλη τους εναντίον της Παράταξής μας συνολικά. Παρουσιάζει μάλιστα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός πως επιχειρούν να καλλιεργήσουν την άποψη ότι, η άνοδος που εμφανίζει το Κίνημα Αλλαγής στις έρευνες, είναι παροδική». Και καταλήγει:

«Η άνοδος του Κινήματος Αλλαγής όχι μόνον είναι πασιφανής, αλλά και θα συνεχίσει ακόμη περισσότερο αυξανόμενη, όπως προκύπτει και από την ανταπόκριση και τη στάση των συμπολιτών μας στις περιοδείες και τις επαφές των υποψηφίων για την Προεδρία του Κινήματός μας. Τον Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής θα τον εκλέξουν οι δημοκράτες και προοδευτικοί πολίτες, οι φίλοι και τα μέλη της Παράταξης μας και όχι οποιοσδήποτε άλλος».

Όπως λένε από το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου, είναι εμφανής η προσπάθεια παραγόντων του «συστήματος της δεξιάς» να εξουδετερώσουν την υποψηφιότητά του, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός διεκδικεί με αξιώσεις να αναλάβει την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Μυστικά & Documento

19/06/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter