Ο Παναγιωτόπουλος αδειάζει την κυβέρνηση: Από την τηλεόραση μάθαμε για το lockdown (Ηχητικό)

Ο Παναγιωτόπουλος αδειάζει την κυβέρνηση: Από την τηλεόραση μάθαμε για το lockdown (Ηχητικό)

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για την απόφαση που πήρε η κυβέρνηση για το νέο αυστηρό lockdown -που η ίδια συνέδεσε με το άνοιγμα των σχολείων- ήταν ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνώμων, Τάκης Παναγιωτόπουλος, απόφαση που όπως είπε «δεν είχε συζητηθεί στην επιτροπή» ενώ και ο ίδιος δεν μπορεί να δει πως συνδέεται το lockdown με το άνοιγμα της εκπαίδευσης.

Μιλώντας «Στο Κόκκινο» ο κ. Παναγιωτόπουλος, που άκουσε την απόφαση για lockdown από την τηλεόραση – όπως χαρακτηριστικά είπε – ξεκαθάρισε πως «η Πολιτεία έλαβε μια απόφαση, δεν οφείλει να παίρνει την άποψη των εμπειρογνωμόνων σε όλα τα ζητήματα αλλά αυτό που δεν μπορεί να κάνει είναι να λέει ότι η απόφαση είναι με βάση την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων».

Ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας εξέφρασε τη μεγάλη του ανησυχία και για τους συνωστισμούς πιστών χωρίς τήρηση υγειονομικών μέτρων που παρατηρήθηκαν την ημέρα των Θεοφανίων, κάνοντας λόγο για συνθήκες υπερμετάδοσης, καθώς είδαμε πιστούς να συρρέουν χωρίς μέτρα προστασίας.

Για το άνοιγμα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στο εθελοντικό σύστημα για τεστ κορoνοϊού που θεσμοθετείται, τονίζοντας όμως ότι εκκρεμεί το θέμα της ευκολίας για μαζικά και δωρεάν τεστ για όσους έχουν συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της COVID-19.

Για το μοντέλο εμβολιασμών της Βρετανίας που σχεδιάζει χορήγηση μιας δόσης αρχικά ώστε να εμβολιάσει περισσοτέρους, ο κ. Παναγιωτόπουλος υπενθύμισε ότι στη συγκεκριμένη χώρα έχει ξεφύγει επιδημιολογικά η κατάσταση και πως σε κάθε περίπτωση η απόφαση αυτή έχει «μεγάλο ρίσκο» εφόσον δεν έχουν γίνει σχετικές κλινικές μελέτες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter