Ακόμα και ο Μπακογιάννης χαρακτήρισε «τολμηρή πρόταση» τον κιτς φωτισμό της Β. Σοφίας

Ακόμα και ο Μπακογιάννης χαρακτήρισε «τολμηρή πρόταση» τον κιτς φωτισμό της Β. Σοφίας

Ακόμα και ο ίδιος ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης μίλησε για «τολμηρή πρόταση» αναφερόμενος στον εορταστικό φωτισμό της Βασιλίσσης Σοφίας, μέσω του ΣΚΑΪ αλλά στο τέλος προσπάθησε να παρουσιαστεί… αισιόδοξος υποσχόμενος ότι «όταν τη δείτε να δουλεύει, όπως έχει σχεδιαστεί, θα αλλάξουν τα αρνητικά σχόλια». Θα είναι όντως έτσι; 

«Έχω ακούσει για “666”, για “έργο του διαβόλου”, για θρησκευτική ουδετερότητα, αλλά, για να τα λέμε όλα, έχω γίνει και αποδέκτης πολλών γνήσιων και αυθεντικών παραπόνων… Ο Δήμος Αθηναίων αγόρασε τελευταία φορά χριστουγεννιάτικα φωτάκια το 2002 ή το 2003. Το αποτέλεσμα ήταν ότι το κέντρο της πόλης ήταν υποφωτισμένο, σε κακή κατάσταση, αλλά και πολύ μεγάλα κομμάτια της Αθήνας ήταν ξεχασμένα, ξεγραμμένα και μένανε σκοτεινά… Εμείς λοιπόν απευθυνθήκαμε σε εταιρείες, ιδρύματα και σωματεία και ζητήσαμε βοήθεια. Είπαμε ‘’ελάτε, βάλτε πλάτη για να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης’’. Και να το κάνουμε αυτό όσο γίνεται πιο γρήγορα, αλλά και όσο γίνεται και πιο οικονομικά» είπε ο κ. Μπακογιάννης προσπαθώντας να πείσει για τη λογική ότι ό,τι δεν μπορεί υποτίθεται να κάνει το κράτος ή η Πολιτεία, θα πρέπει να το αναλαμβάνει ως χορηγός ιδιώτης επιχειρηματίας και πάσης φύσεως σπόνσορες. 

Διαβάστε σχετικά: Στην αντεπίθεση πέρασε το Ίδρυμα Ωνάση για τον αμφιλεγόμενο φωτισμό της Β. Σοφίας

«Ανταποκρίθηκαν 19 ιδρύματα, εταιρείες, σωματεία που υιοθέτησαν μεγάλους δρόμους και μεγάλες πλατείες… Αυτό είναι σημαντικό γιατί μας επέτρεψε για πρώτη φορά, για πρώτη φορά, να φωτίσουμε δεκάδες δρόμους και πλατείες σε όλη την Αθήνα. Αν κάνετε μια βόλτα στην Αχαρνών, τη Λιοσίων, τη Μιχαλακοπούλου, τα Κάτω Πατήσια, υπάρχουν πάρα πολλά μέρη όπου για πρώτη φορά οι άνθρωποι δεν αισθάνονται ξένοι μέσα στην πόλη που ζουν» σχολίασε.

Ειδικά για τις αντιδράσεις στη Βασιλίσσης Σοφίας διευκρίνισε ότι «στους κεντρικούς δρόμους είχαμε πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τον δήμο. Το ίδρυμα Ωνάση μας έκανε μια πρόταση τολμηρή. Δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί… Θα τη δείτε, ελπίζω πραγματικά όταν να τη δείτε να δουλεύει, όπως έχει σχεδιαστεί, να αλλάξουν τα αρνητικά σχόλια».

«Αυτό που θέλουμε είναι να συνδυάσουμε το παραδοσιακό με το σύγχρονο. Θέλουμε όλες οι φωνές της πόλης να ακούγονται» επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter