Ακόμα και οι δεξιοί τρολάρουν επικά το «υπέρκομψο» ζεύγος Μητσοτάκη!

Ακόμα και οι δεξιοί τρολάρουν επικά το «υπέρκομψο» ζεύγος Μητσοτάκη!

Η καλύτερη τρολιά για τους άριστους και επιτελικούς του Κυριάκου Μητσοτάκη ήρθε σήμερα από την ίδια την ευρύτερη συντηρητική παράταξη στο δρόμο που χάραξαν οι διθύραμβοι για το πρωθυπουργικό ζεύγος.

Με αφορμή την φιλοξενία του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στο πατρικό του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Χανιά, η ιστοσελίδα «News Βreak» προχώρησε σε ένα άρθρο- τρολιά (με υπογραφή Μάξιμος) που μάλλον έγραψε ιστορία…

Η ιστοσελίδα ανήκει στον όμιλο του Γιάννη Φιλιππάκη που περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων τα έντυπα Δημοκρατία, Espresso, Εστία.

Είναι τόσο τραγική πλέον -μετά και τις τόσες λίστες Πέτσα- η δημοσιογραφία στην Ελλάδα που εξελήφθη ως πραγματικό και όχι ως δούλεμα της ίδια της δημοσιογραφίας αλλά και του πρωθυπουργικού ζεύγους και της πολιτικής της προπαγάνδας.

Με τίτλο «Έλαμψε η Μαρέβα μέσα στο γλυκό, κρητικό δειλινό» μιμείται τους σφογγοκωλάριους του Μαξίμου για να καταλήξει:

«Η μεγαλειώδης ταπεινότητα που εξέπεμψε απόψε η Μαρέβα Μητσοτάκη, είναι η σημειολογία που πρέπει να ακολουθήσει η εξωτερική πολιτική της Ελλάδος. Η Μαρέβα Μητσοτάκη απόψε εκτός από καλαισθησία, δίδαξε και μακρόπνοο πολιτικό σχεδιασμό, παγκόσμιου επιπέδου.»

Δεν γνωρίζουμε σε τι αποβλέπει το κείμενο, ωστόσο το γεγονός πως η ειρωνεία του προέρχεται από την ίδια την δεξιά παράταξη, δίνει μια διαφορετική διάσταση στο όλο θέμα.

Ακολουθεί το πλήρες άρθρο: 

Έλαμψε η Μαρέβα μέσα στο γλυκό, κρητικό δειλινό

LIFESTYLE

Σχολιάζει ο κύριος Μάξιμος

Ήταν ίσως η πιο όμορφη υποδοχή που έχει ζήσει το ζεύγος Πομπέο κατά τη διάρκεια της θητείας του. Και αυτό οφείλεται κυρίως στην προσωπικότητα της Μαρέβα Μητσοτάκη, η οποία αποδείχτηκε άξια οικοδέσποινα, σε έναν χώρο μάλιστα με πολύ βαριά κληρονομιά.

Ο πήχης ήταν πολύ ψηλά διότι στο ίδιο σπίτι ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με την σύζυγό του Μαρίκα, είχαν φιλοξενήσει τον τότε Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Μπους με τη σύζυγό του. Η Μαρέβα λοιπόν έπρεπε να ισορροπήσει ανάμεσα στον τίτλο της πρώτης κυρίας που της είχε αποδώσει προφητικά ο Πομπέο κατά την επίσκεψη της στην Αμερική, και στην φιλοξενία που σε ένα θεσμικά υποδεέστερο καλεσμένο, Καθώς ένα πρωθυπουργικό ζεύγος δεχόταν ένα υπουργικό.

Και τα κατάφερε!

Δεν ήταν μόνο η υπέρκομψη εμφάνιση της, τα εκπληκτικά χρώματα που έδεναν αρμονικά με την υπέροχη κρητική φύση όπως ξεδιπλώνεται στο μάτι του επισκέπτη μέσα στο δειλινό. Τέτοιον απίστευτο συνδυασμό που να δένει με το σούρουπο, τα γήινα χρώματα και την αστροφεγγιά που εμφανίστηκε απλόχερα στα μάτια των ξένων επισκεπτών, μόνον μια εμπνευσμένη ιδιοφυΐα αισθητικής θα μπορούσε να επιτύχει. Και η Μαρέβα Μητσοτάκη κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα αυτό που μία ομάδα διακοσμητών θα χρειαζόταν μέρες, ίσως και βδομάδες για να το επιτύχει.

Το λευκό και η σημειολογία του

Και υπήρχε αυτή η υπέροχη πινελιά του λευκού στην φορεσιά της. Που παρέπεμπε στα αρχαία γλυπτά, τα μαρμάρινα οικοδομήματα, που ξεπροβάλλουν ως λευκές πινελιές ποίησης στο γήινο ανάγλυφο της Ελλάδας. Όπως ξεπροβάλλει στην απεραντοσύνη του Λυκαίου όρους, το τέμενος του Διός, εκεί που δε φαντάζεσαι πως θα έφτανε ποτέ ανθρώπινο χέρι και πως αν έφτανε, δεν θα μπορούσε ποτέ να δημιουργήσει τέτοιο μεγαλείο.

Η μεγαλειώδης ταπεινότητα του ζεύγους Μητσοτάκη

Εκεί όμως που πραγματικά η Μαρέβα Μητσοτάκη δίδαξε πολιτική οξυδέρκεια αλλά και ανθρώπινη ζεστασιά, ήταν ο τρόπος που παρουσίασε τον σύζυγό της. Απλός, λιτός χωρίς γραβάτα, για να κάνει τον θεσμικά υποδεέστερο καλεσμένο του να νιώσει άνετα. Μία μεγαλειώδης ταπεινότητα για να ισορροπήσει εκτός από την θεσμική ανωτερότητα, την φυσική παρουσία των δύο ζευγαριών. Από τη μία το ζεύγος Μητσοτάκη που ενσαρκώνει το αρχαίο ελληνικό ρητό, νους υγιής εν σώματι υγιεί, και από την άλλη το ζεύγος Πομπέο με την κλασική αμερικανική σωματοδομή, που δεν έπρεπε να νιώσει άβολα.

Η μεγαλειώδης ταπεινότητα που εξέπεμψε απόψε η Μαρέβα Μητσοτάκη, είναι η σημειολογία που πρέπει να ακολουθήσει η εξωτερική πολιτική της Ελλάδος. Η Μαρέβα Μητσοτάκη απόψε εκτός από καλαισθησία, δίδαξε και μακρόπνοο πολιτικό σχεδιασμό, παγκόσμιου επιπέδου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter