Ακόμα μία δέσμευση για μη επιβολή lockdown και μαγική εικόνα από την κυβέρνηση

Ακόμα μία δέσμευση για μη επιβολή lockdown και μαγική εικόνα από την κυβέρνηση

«Ούτε lockdown γίνει, ούτε το ΕΣΥ θα καταρρεύσει» ήταν το σήμα που επιχείρησε να στείλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το μεσημέρι της Πέμπτης, καλύπτοντας παράλληλα τα ψέματα του υπουργού Υγείας για τη μείωση κατά 80% των χειρουργείων στα νοσοκομεία της χώρας. Αγνοεί τη «γραμμή» Κομισιόν για την πάροδο εννέα μηνών για τη χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολιασμού, εμμένοντας στους επτά μήνες που ανακοίνωσε. «Ενισχύεται συνεχώς το ΕΣΥ» διατείνεται ο Γιάννης Οικονόμου, την ώρα που υπερασπίζεται την αγορά 280 επιπλέον νέων οχημάτων για την αστυνομία.

«Δεν υπάρχει οδηγία της κυβέρνησης για αναστολή των χειρουργείων σε κανένα ποσοστό. Υπήρξε μία επικοινωνία, όπου οι διοικήσεις των νοσοκομείων όπου θεωρούν ότι αντιμετωπίζουν πολύ έκτακτες και πιεστικές καταστάσεις θα διαχειρίζονται κάποια χειρουργεία που ενδεχομένως μπορούν να πάνε λίγο αργότερα, με τον τρόπο που θα ανταποκρίνεται στην πίεση και την κατάσταση που υπάρχουν» ήταν η προσπάθεια του Γιάννη Οικονόμου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να διαστρέψει την πραγματικότητα που συντελεί η οδηγία της υφυπουργού Μίνας Γκάγκα προς τα νοσοκομεία της χώρας για μείωση των χειρουργείων έως και κατά 80%.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη, ο Θάνος Πλεύρης υποστήριξε πως δεν πρόκειται για εντολή αλλά για «δυνατότητα», παρότι το έγγραφο με ημερομηνία 24 Νοεμβρίου και ώρα 3:32 μ.μ. που δημοσίευσε το documentonews.gr αποκαλύπτει την εντολή προς όλες τις υπηρεσίες. Άλλωστε, με δηλώσεις της το πιστοποίησε με δηλώσεις της και η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνών και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας πως «μην κρυβόμαστε, αυτό λέει το χαρτί, να γίνει κάποια επιλογή ασθενών, έως 80%».

Δείτε επίσης: Ψέματα Πλεύρη: Το ντοκουμέντο που αποδεικνύει τη μείωση κατά 80% των χειρουργείων

«Στην Αττική δεν υπάρχει κανένα χειρουργείο που να έχει αναβληθεί, δεν υπάρχει χειρουργείο το οποίο να είναι άμεση η ανάγκη αντιμετώπισής του και να μην γίνει. Και υπάρχει πάντα η δυνατότητα μέσω της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα να γίνουν και εκεί τα χειρουργεία» πρόσθεσε, επιβεβαιώνοντας την μόνιμη στήριξη της κυβέρνησης στον ιδιωτικό τομέα.

«Η Κυβέρνηση έχει χαράξει μια στρατηγική για την ανάσχεση της πανδημίας, με στόχο: Να παραμείνουν ανοικτές και πλήρως λειτουργικές η κοινωνία, η εκπαίδευση και η οικονομία, να ελεγχθεί κατά το μάλλον η διασπορά του ιού και να περιοριστούν οι ανθρώπινες απώλειες. Απώλειες που θα ήταν σαφώς λιγότερες εάν είχε μεγιστοποιηθεί το ποσοστό εμβολιασμού» διακήρυξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που στη συνέχεια επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση και τον Αλέξη Τσίπρα για την έντονη κριτική για τη διαχείριση της πανδημίας.

«Ούτε lockdown θα γίνει, ούτε το ΕΣΥ θα καταρρεύσει» απάντησε σε σχετική ερώτηση για την τελευταία παρέμβαση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον μάλιστα να ξεκαθαρίσει εάν προτείνει την επιβολή lockdown. «Ο κ. Τσίπρας μοιάζει να εισηγείται ένα νέο lockdown. Ας το πει καθαρά», κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση πως το μόνο που προτείνει είναι νέες προσλήψεις.

«Ο μόνος αρχηγός αντιπολίτευσης στην Ευρώπη. Πέρα από αφορισμούς και ψέματα, απαντά με τη συνταγή των προσλήψεων. Προσλήψεις έχουν γίνει» υποστήριξε ακόμα.

Επιπλέον, κληθείς να σχολιάσει το ρεπορτάζ του Bloomberg για την Κομισιόν που προσανατολίζεται σε χρονική διάρκεια εννέα μηνών για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και τη χορήγηση της τρίτης δόσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διατράνωσε την εμμονή της κυβέρνησης στην διάρκεια επτά μηνών.

«Είναι αυτό που εφαρμόζουμε στη χώρα μας. Υπάρχουν συγκεκριμένες προθεσμίες για τους συμπολίτες μας για να θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι με την αναμνηστική δόση. Αυτό είναι αντικείμενο συζήτησης το οποίο έχει και επιστημονική διάσταση και είμαστε βέβαιοι πως κάπως έτσι θα κινηθεί και η συζήτηση στη Σύνοδο Κορυφής» ανέφερε συγκεκριμένα.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί πως ο Γ. Οικονόμου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις νέες αγορές 280 οχημάτων για την Ελληνική Αστυνομία, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση «δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην πάταξη της εγκληματικότητας, την τόνωση της ασφάλειας και του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, καθώς και στην αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μας, έναντι ενδεχόμενης οργανωμένης απόπειρας παράνομων μεταναστευτικών ροών».

Αναφορικά με την επικείμενη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ρωσία και την έντονη δυσφορία της Μόσχας για την υπερσυγκέντρωση αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων εντός ελληνικών εδαφών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρκέστηκε να απαντήσει πως «η Ελλάδα έχει υπογράψει συμφωνίες οι οποίες τηρούνται και εφαρμόζονται. Είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Οτιδήποτε γίνεται είναι μέσα στο πλαίσιο αυτών των συμφωνιών. Και ταυτόχρονα έχει σχέση και με χώρες εκτός του επιπέδου της Συμμαχίας. Και το επίπεδο της Ελλάδας με τη Ρωσία, κατι που θα επιβεβαιωθεί και το επόμενο διάστημα στις συναντήσεις των δύο ηγετών.

Επίσης, αναφερόμενος στη διπλή παρέμβαση του Ρουβίκωνα, με αναγραφή συνθημάτων με μπογιές έξω από τα σπίτια του υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου και της υφυπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, διαμαρτυρόμενοι για τη «Μείωση χειρουργείων – Κρατικές δολοφονίες», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταδίκασε τα γεγονότα, και εγκάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση για τη μη αποδοκιμασία τέτοιων ενεργειών.

Οι τέσσερις άξονες της κυβέρνησης για την πανδημία

Κατά την τοποθέτησή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε για ακόμα μία φορά τις τετρημένες θέσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, επικεντρώνοντας σε τέσσερις άξονες:

Πρώτον: Δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής καινούργιου lockdown.

Δεύτερον: Καταβάλλεται συνεχής προσπάθεια για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης τόσο με την πρώτη όσο και με την τρίτη την αναμνηστική δόση. Στην Ελλάδα ήμασταν οι πρώτοι που ανοίξαμε την 3η δόση και από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που καθιστούμε την αναμνηστική δόση ως προϋπόθεση προκειμένου να θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι οι συμπολίτες μας από 60 ετών και πάνω.

Τρίτον: Ενισχύεται συνεχώς το Ε.Σ.Υ., με κλίνες από τις ιδιωτικές κλινικές και με ιδιώτες γιατρούς, αλλά και με την προσθήκη από σήμερα, στη δύσκολη αυτή  μάχη, των μονοκλωνικών φαρμάκων. Η χώρα μας είναι από τις πρώτες στην Ευρώπη που είναι σε θέση να χορηγεί μονοκλωνικά φάρμακα μετά την πλήρη και ουσιαστική  αδειοδότησή τους από τους αρμόδιους οργανισμούς. Τα μονοκλωνικά θα χορηγούνται με βάση τα πολύ συγκεκριμένα πρωτόκολλα, σε νοσοκομειακό περιβάλλον, χωρίς αμφιβολία σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να βοηθήσουν πολύ, δεν όμως πανάκεια και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τον εμβολιασμό.

Τέταρτον: Συνεχίζονται σε ολόκληρη τη χώρα εντατικοί έλεγχοι για την εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων που έχουμε ανακοινώσει και ισχύουν, με έμφαση τους ανεμβολίαστους, αλλά και εκείνους τους τομείς και εκείνες τις επιχειρήσεις που παρατηρούνται συνεχείς παραβατικές συμπεριφορές.

Σημειώνεται ότι χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προτείνει «η τρίτη δόση του εμβολίου Covid-19 να θεωρηθεί προϋπόθεση για ασφαλείς μετακινήσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ευρωπαίους πολίτες άνω των 60 ετών». Ανάμεσα στα άλλα ο Πρωθυπουργός επισημαίνει:

-Η προϋπόθεση πραγματοποίησης της τρίτης δόσης για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, για τους πολίτες άνω των 60 ετών, θα ήταν ένα σημαντικό βήμα στη μάχη ενάντια στην πανδημία.

-Δεν πρέπει να χάσουμε χρόνο -επισημαίνει ο Πρωθυπουργός- προκειμένου να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, ιδίως με δεδομένο ότι η τρίτη δόση αποδεικνύεται αποτελεσματική σε ποσοστό άνω του 90%, στην πρόληψη σοβαρών επιπτώσεων της Covid-19, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου, ενώ ταυτόχρονα παρέχει προστασία ενάντια στα συμπτώματα της λοίμωξης και κρατά τους συμπολίτες μας υγιείς και εκτός νοσοκομείων.

-Μια πρωτοβουλία -συνεχίζει ο Πρωθυπουργός- που θα βοηθήσει τα συστήματα υγείας να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα ένα ισχυρό, χειμερινό κύμα νοσηλειών, ενώ θα συμβάλει στο να τεθούν υπό έλεγχο ο ιός και η πανδημία, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγουμε σε νέους οριζόντιους περιορισμούς που θα έθεταν σε κίνδυνο την ανάκαμψη των οικονομιών μας και την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών.

Μυστικά & Documento

05/12/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter