Ακόμα μία δικαίωση θύματος αστυνομικής βίας από το Πρωτοδικείο Αθηνών

Ακόμα μία δικαίωση θύματος αστυνομικής βίας από το Πρωτοδικείο Αθηνών

Λίγες ημέρες μετά τη δικαστική δικαίωση του Γ. Καυκά, ακόμα μία απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών έρχεται να δικαιώσει ένα ακόμα θύμα αστυνομικής βίας επιδικάζοντάς της χρηματική αποζημίωση ύψους € 15.000.

Με τη νέα αυτή απόφαση, η οποία είναι η δεύτερη κατά σειρά μέσα σε λίγες ημέρες, η δικαιοσύνη φαίνεται να δίνει ένα σαφές μήνυμα κατά της αστυνομικής βίας αναδεικνύοντας παράλληλα όμως για άλλη μια φορά τα σαφή ελλείμματα της ποινικής δικαιοσύνης, αφού και σε αυτή την περίπτωση οι αστυνομικοί απαλλάχθηκαν.

Διαβάστε επίσης: Αποζημίωση 50.000 ευρώ στον Γιάννη Καυκά – Ατιμώρητοι οι αστυνομικοί βασανιστές του

Η υπ’ αρ. 4559/2021 απόφασή δικαιώνει την Ιωάννα Μανούσακα, διευθύντρια παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών και κάτοικο των Εξαρχείων, η οποία στις 5 Μαΐου του 2010 δέχθηκε απρόκλητη και αναίτια εισβολή εντός της πολυκατοικίας της από πέντε άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ, οι οποίοι έσπασαν όλα τα τζάμια της κεντρικής εισόδου, χτύπησαν την ίδια σοβαρά στο πρόσωπο και στο χέρι και επιχείρησαν να εισέλθουν στο διαμέρισμά της, χτυπώντας την πόρτα με γκλομπ.

Η πειθαρχική διαδικασία επέβαλε στους εμπλεκόμενους αστυνομικούς πρόστιμα από € 30 έως € 60, ενώ τα ποινικά δικαστήρια σκανδαλωδώς τους απήλλαξαν από το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ στη συνέχεια μετέτρεψαν τη σε βάρος της παθούσας παραβίαση οικιακού ασύλου σε υπαναχώρηση από απόπειρα του σχετικού αδικήματος και την απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας σε απλή, παραγράφοντάς τη.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών αναγνωρίζει με την απόφασή του ότι οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ έδρασαν παράνομα, καθώς «για την ενέργειά τους αυτή, δεν είχαν λάβει οποιαδήποτε σχετική εντολή, ούτε είχαν ενημερώσει το R/T Kέντρο της Άμεσης Δράσης, ούτε η ενέργειά αυτή επιβλήθηκε από οποιοδήποτε επιτακτικό υπηρεσιακό καθήκον ή άλλο νόμιμο λόγο…», ότι «κατά την παράνομη αυτή είσοδό τους στην ανωτέρω πολυκατοικία, προκάλεσαν, εκτός από υλικές ζημιές στην κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας και στο ισόγειο διαμέρισμα της ενάγουσας, σοβαρές σωματικές βλάβες στο πρόσωπο και το δεξί βραχίονα της ενάγουσας, με τη χρήση αστυνομικής ράβδου (γκλομπ)» και ότι «…η βίαιη αυτή ενέργεια σε βάρος της ενάγουσας από κανένα στοιχείο της δικογραφίας, δεν προκύπτει ότι, επιβαλλόταν, ως η μόνη και απολύτως αναγκαία ενέργεια, για την τήρηση και εφαρμογή του νόμου…».

https://ladis-daliani.gr/%ce%bd%ce%b5%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%83-%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b7%cf%84%ce%b7/

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter