Ακόμα μια ρατσιστική επίθεση εναντίον μετανάστη εργάτη στο Χαλάνδρι

Ακόμα μια ρατσιστική επίθεση εναντίον μετανάστη εργάτη στο Χαλάνδρι

Την Κυριακή 19 Ιουνίου το μεσημέρι ο 34χρονος μετανάστης χειρώνακτας εργάτης Βατζιτ Καραμάτ, επέστρεφε στο σπίτι του μέσω της Λεωφόρου Πεντέλης. Περίπου στον αριθμό 88 της Λ.Πεντέλης τρία άτομα άρχισαν να κινούνται απειλητικά προς το μέρος του φωνάζοντας ρατσιτικά σχόλια στην προσπάθειά τους να τον εκφοβίσουν. Αφού τον έριξαν απ’ το πατίνι που οδηγούσε, ένας από τους τρεις άρχισε να τον γρονθοκοπεί και να τον κτυπά στο χέρι. Οι άλλοι δύο κατέστρεφαν το πατίνι γελώντας.

Ο Βατζιτ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς για την παροχή πρώτων βοηθειών και θα υποβάλει καταγγελία στο Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της ΕΛΑΣ. Η επίθεση εναντίον του Βατζιτ αποτελεί συνέχεια των όλο και συχνότερων περιστατικών ρατσιτικής και φασιστικής βίας. Τα περιστατικά αυτά αποδεικνύουν την οργανωμένη δράση φασιστικών ομάδων.

Είναι σαφές πως υπάρχει κυβερνητική ευθύνη για την μη εξάλειψη των εγκληματικών αυτών ομάδων και τον περιορισμό της παράνομης, απάνθρωπης και δολοφονικής δράσης τους. Πως θα απαντήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και συγκεκριμένα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απέναντι στον στιγματισμό και την κακοποίηση προσφύγων; Εκτός αν ο κύριος Θεοδωρικάκος που την Τρίτη θα αποτελέσει τον κεντρικό ομιλητή της εκδήλωσης της Νέας Δημοκρατίας με τίτλο «Δίπλα σε κάθε πολίτη: Ασφάλεια στις γειτονιές», θεωρεί πως οι γειτονιές πρέπει να είναι ασφαλείς μόνο για τους Έλληνες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter