Ακόμα περιμένουν την υπογραφή Γαβρόγλου οι επιτυχόντες εκπαιδευτικοί του διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2008

Ακόμα περιμένουν την υπογραφή Γαβρόγλου οι επιτυχόντες εκπαιδευτικοί του διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2008

Οι δικαστικά δικαιωθέντες εκπαιδευτικοί, επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2008, αναμένουν εδώ και πολλές εβδομάδες την υπογραφή του υπουργού Κ. Γαβρόγλου προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία διορισμού τους.

Μέχρι σήμερα έχουν προηγηθεί η προφορική δέσμευση του διορισμού τους από τον τέως γενικό γραμματέα Γ. Αγγελόπουλο την 6η Ιουλίου 2018, η επίσημη ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας την 7η Σεπτεμβρίου 2018, αλλά και η δημόσια δέσμευση του υπουργού σε κρατική τηλεοπτική εκπομπή την 13η Σεπτεμβρίου 2018 ότι δρομολογούνται οι διαδικασίες διορισμού των επιτυχόντων που θεμελιώνουν δικαίωμα διορισμού, μετά από αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις.

Ωστόσο, παρά τις ανωτέρω δεσμεύσεις και τα δελτία τύπου, η διαδικασία για την υλοποίηση των διορισμών δεν έχει ξεκινήσει ακόμη! Έχοντας υπομείνει μήνες ταλαιπωρίας με διαβουλεύσεις και διαμαρτυρίες σε αρκετές υπηρεσίες και γραφεία του υπουργείου και μετά τις δημόσιες δεσμεύσεις των ανώτατων αξιωματούχων, οι δικαιωθέντες εκπαιδευτικοί καλούν το Υπουργείο Παιδείας να καταρτίσει ένα χρονοδιάγραμμα ώστε να υπηρετήσουν από τη φετινή σχολική χρονιά καλύπτοντας τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία.

Οι δικαστικά δικαιωθέντες εκπαιδευτικοί του διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2008 δηλώνουν: “Το δημόσιο συμφέρον, η θεσμική και ηθική υποχρέωση της διοίκησης για συμμόρφωση σε δικαστικές αποφάσεις και επίσημες δεσμεύσεις επιτάσσουν την άμεση έναρξη των διαδικασιών διορισμού, ώστε να στελεχωθούν τα δημόσια σχολεία με μόνιμο προσωπικό που έχει αξιολογηθεί επιτυχώς σε έναν σκληρό γραπτό διαγωνισμό, δεδομένου ότι έχει αναγνωριστεί και αμετάκλητα πλέον από την ελληνική δικαιοσύνη ο κατά παράλειψη διορισμός μας. Επιτέλους, ζητάμε να αρχίσουν άμεσα οι διαδικασίες διορισμού μας, να καθοριστεί και να τηρηθεί σαφές χρονοδιάγραμμα προκειμένου να βρεθούμε στα σχολεία και να υπηρετήσουμε αυτά που επιθυμούμε περισσότερο, τα παιδιά και τη δημόσια εκπαίδευση!”  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter