Ακόμη επτά γιατροί και νοσηλευτές θετικοί στον Κορονοϊό

Ακόμη επτά γιατροί και νοσηλευτές θετικοί στον Κορονοϊό

Επτά εργαζόμενοι (γιατροί και νοσηλευτές) στα νοσοκομεία του Ρίου και της Καστοριάς διαγνώστηκαν σήμερα θετικοί στον κορονοϊό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έξι εργαζόμενους στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου του Ρίου όπου πλέον νοσούν συνολικά εννέα γιατροί και νοσηλευτές και για έναν εργαζόμενο στο νοσοκομείο της Καστοριάς, όπου πλέον νοσούν έντεκα.

Συνολικά ο αριθμός των γιατρών και νοσηλευτών που έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό ανέρχεται στους 84 ενώ 350 εργαζόμενοι σε δομές υγείας είναι σε καραντίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν σήμερα θετικοί στον ιό είναι τηρουμένων των αναλογιών, καλά στην υγεία τους, ενώ στο νοσοκομείο του Ρίου εξετάζεται ποιοι άλλοι έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους ώστε να τεθούν σε καραντίνα.

Πάντως, όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι υπάρχει έντονη ανησυχία, καθώς εκκρεμεί ο εργαστηριακός έλεγχος για δεκάδες ακόμη γιατρούς και νοσηλευτές. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως από χθες έγραψε το documentonews.gr παρατηρείται στη Δυτική Μακεδονία όπου τα δείγματα όλων των νοσοκομείων αποστέλλονται στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις.

Κατά πληροφορίες, λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας, η έκδοση αποτελεσμάτων καθυστερεί έως και πέντε ημέρες με αποτέλεσμα να εντείνεται ο κίνδυνος διασποράς του ιού είτε από γιατρούς και νοσηλευτές που μπορεί να είναι φορείς αλλά να μην έχουν συμπτώματα, είτε βέβαια και από συγγενείς ασθενών που δεν απομονώνονται εγκαίρως.

Επιτάξεις ιδιωτικών εργαστηρίων ζητούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία 

Η Ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) επισημαίνει εκ νέου την ανάγκη να υπάρξουν κι άλλα εργαστήρια αναφοράς. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, υπάρχουν δύο ιδιωτικά εργαστήρια που εξετάζουν ελάχιστα δείγματα από νοσοκομεία και τα οποία θα πρέπει να επιταχθούν ακριβώς γι’ αυτόν τον σκοπό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter