Ακόμη και λοιμωξιολόγοι της Επιτροπής χαρακτηρίζουν αστεία τα εγκληματικά «ανέμελα» μέτρα περιορισμού μετακινήσεων – Στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το Docville

Ακόμη και λοιμωξιολόγοι της Επιτροπής χαρακτηρίζουν αστεία τα εγκληματικά «ανέμελα» μέτρα περιορισμού μετακινήσεων – Στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το Docville

«Ακορντεόν» συμφοράς και ανευθυνότητας.

• Γονάτισε η κοινωνία με το «άνοιξε κλείσε» επί πέντε μήνες χωρίς τα αποτελέσματα να δικαιώνουν το lockdown και χωρίς επιδημιολογικά δεδομένα.

• Γονάτισε το ΕΣΥ, που έμεινε χωρίς ενίσχυση και εξυπηρετεί μόνο περιστατικά Covid-19

• Γονάτισε και η οικονομία με τα μέτρα-θηλιά για τους μικρομεσαίους

ΜΕ ΕΝΤΟΛH ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Εμμονή μέχρι θανάτου

Τα κυβερνητικά ψέματα και οι μεθοδεύσεις με φόντο την εξόντωση Κουφοντίνα

ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Γυναίκα -δηλητήριο

Ο Ι.Σ.Καριώτης αναλύει τις τοξικές με άνωθεν εντολή πράξεις της γενικής γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, από τις απευθείας αναθέσεις έως και την εξόντωση του απεργού πείνας

ΣΥΡΙΖΑ Η κομματική ανθρωπογεωγραφία και η επόμενη μέρα

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Οι ελπίδες του «Μωυσή» στον… Μεγαλοδύναμο

#METOO

ΛΙΓΝΑΔΗΣ Το «αμαρτωλό» ξενοδοχείο Νέες μαρτυρίες για βιασμό και δικαστική συνδρομή από ΗΠΑ

ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ Τα αρρωστημένα καμαρίνια Ανατριχιαστική καταγγελία νεαρής ηθοποιού για τον γνωστό κωμικό

ΣΚΑΝΔΑΛΟ Προκλητική ασυλία στα μέλη του ΤΧΣ για ζημιές του δημοσίου

ΣΤΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΤΟΥ ΙΟΥ Οι εκβιασμοί, η αδιαφορία και η διπλωματία των εμβολίων

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΝ Μαρία Απατζίδη, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Μάνος Στεφανίδης, Δημήτρης Καλτσώνης, Αδάμ Γιαννίκος, Ευαγγελία Μανιτσούδη, Δημήτριος Α. Λυρίτσης

To Docville

Το μυστήριο με τον κλεμμένο Πικάσο στο Docville που κυκλοφορεί με το Documento

Καθώς οι φήμες για «επιστροφή» του κλεμμένου από την Εθνική Πινακοθήκη πίνακα «Γυναικείο κεφάλι» του Πάμπλο Πικάσο ότι στα εγκαίνια του ιδρύματος θα επιστρέψει στον φυσικό χώρο του πληθαίνουν, πολλαπλασιάζονται οι απορίες που δημιουργούνται και από δύο διατάξεις που συμπεριέλαβε το υπουργείο Πολιτισμού στο πρόσφατο ν/σ «Αναδιοργάνωση του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων» σχετικά με την ανάκτηση πολιτιστικών αγαθών.

Ο Γιάννης Στάνκογλου μιλάει χωρίς περιστροφές για τη Λίνα Μενδώνη («Γιατί η υπουργός επιμένει τόσο να κρατήσει τη θέση της;»), τον Δημήτρη Λιγνάδη και την αβάσταχτη ελαφρότητα μιας κυβέρνησης που σφυρίζει αδιάφορα.

Μια συζήτηση με τον Έκτορα Λυγίζο η οποία ξεκίνησε από την πρόσφατη δημόσια τοποθέτησή του κόντρα στους 56 για να επεκταθεί στη ροπή της κοινωνίας προς την ομοφοβία.

Συνέντευξη με τη Ρίτα Αντωνοπούλου με αφορμή την κυκλοφορία του νέου LP της αλλά και όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Με αφορμή το μυθιστόρημά του «Ο φόνος είναι χρήμα» και τη μετάφρασή του στον «Φάουστ» του Γκαίτε (κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Κείμενα) μιλήσαμε με τον Πέτρο Μάρκαρη για τη νέα συνθήκη που διαμορφώνεται και την Αριστερά, το έγκλημα, τον Φάουστ και τον εκδοτικό χώρο.

Ο Μάνος Στεφανίδης, αν. καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο ΕΚΠΑ, αναρωτιέται για τις παρεμβάσεις με τσιμέντο στην Ακρόπολη «τι λένε σχετικά το Μετσόβιο, οι σχολές καλών τεχνών, τα τμήματα Αρχαιολογίας των πανεπιστημίων; Δεν είναι η Ακρόπολη άξιο θέμα για έναν σοβαρό δημόσιο διάλογο;».

Η ράπερ Mi55t, o Mario Ntavellis από τους Fundracar και οι 1000Mods γράφουν για το φάντασμα του τρομονόμου στη μουσική το οποίο πλανάται πάνω από τη «δημοκρατική» Ευρώπη με τους Ισπανούς ράπερ Πάμπλο Χασέλ και Βαλτόνικ να είναι τα πρώτα θύματά του.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας της Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο της Τουλούζης Νίκος Σμυρναίος μιλάει για τη λογοκρισία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Δημήτρης Καλτσώνης, καθηγητής Θεωρίας Κράτους και Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, γράφει για την ψευδαίσθηση της ψηφιακής δημοκρατίας που κατέρρευσε με πάταγο.

Προδημοσίευση από το βιβλίο «21 ρωγμές στην επίσημη ιστορία για το 1821» (Εκδόσεις Τόπος) του Σπύρου Αλεξίου που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα.

Στη στήλη New Entries η ερμηνεύτρια Νίκη Κοπίτα μιλάει για το πρώτο της σινγκλ, τις επιρροές της και την πολιτική κατάσταση.

Και στην έκδοση των 4,5 ευρώ, HotDov.History 100 σελίδες ιστορίας

«Βασανιστήρια Η απάνθρωπη φρίκη ανθρώπου προς άνθρωπο»

Γιατί και αυτή την Κυριακή υπάρχει Documento

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter