Ακόμη και σήμερα στο κοινοβούλιο της πΓΔΜ η συμφωνία

Ακόμη και σήμερα στο κοινοβούλιο της πΓΔΜ η συμφωνία

Το Υπουργικό Συμβούλιο της πΓΔΜ ενέκρινε το σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο για την κύρωση της συμφωνίας για το θέμα του ονόματος και δεν αποκλείεται αυτή να έρθει προς ψήφιση στο κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας ακόμη και σήμερα.

Τα ΜΜΕ της πΓΔΜ σημειώνουν ότι ακόμα δεν είναι γνωστό πότε θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο το σχέδιο νόμου για την κύρωση της συμφωνίας, προσθέτουν ωστόσο ότι αυτό αναμένεται να γίνει πολύ σύντομα με δεδομένο ότι η συμφωνία θα πρέπει να κυρωθεί πριν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών της Ε.Ε. και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στα τέλη του μήνα, όπου αναμένεται να συζητηθεί το θέμα του ορισμού ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την πΓΔΜ.

Αυτή τη στιγμή πάντως λαμβάνουν χώρα στις Βρυξέλλες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με δεδομένο ότι μια ομάδα πλέον των πέντε κρατών – μελών εγείρει ενστάσεις για να δοθεί ημερομηνία ένταξης σε Αλβανία και πΓΔΜ (κυρίως στην πρώτη) με αποτέλεσμα κάποιοι να προκρίνουν η ημερομηνία να δοθεί ξεχωριστά στις δύο χώρες και όχι «πακέτο».

Μέρος των ΜΜΕ στην πΓΔΜ σημειώνουν ότι το επόμενο θέμα που πρέπει να διευκρινιστεί είναι από ποια επιτροπή του κοινοβουλίου θα περάσει το σχέδιο νόμου για την κύρωση της συμφωνίας πριν σταλεί στην ολομέλεια για την τελική ψηφοφορία.

Χθες ο Πρόεδρος της Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι, ανέφερε στον τ/σ «TV 21» ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα σε ποια κοινοβουλευτική επιτροπή θα διαβιβάσει το σχέδιο νόμου για την κύρωση της συμφωνίας και ότι θα λάβει τη σχετική απόφαση μετά την κατάθεσή του στο κοινοβούλιο από την κυβέρνηση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter