Aκόμη μία ανάθεση στην Interweave από τον ΕΟΤ, μετά το «πάρτι» αναθέσεων του υπουργείου Παιδείας

Aκόμη μία ανάθεση στην Interweave από τον ΕΟΤ, μετά το «πάρτι» αναθέσεων του υπουργείου Παιδείας

Ακόμη ένα έργο ανατέθηκε στην εταιρεία Interweave εν μέσω πανδημίας. Πρόκειται για την εταιρεία η οποία είχε λάβει δύο διαδοχικές αναθέσεις από το υπουργείο Παιδείας για την καμπάνια «Μαθαίνουμε στο Σπίτι», στην οποία διευθύνων σύμβουλος είναι η Αίγλη Μπαλαμάτση, η «χάκερ του Παπανδρέου», όπως την έχουν χαρακτηρίσει δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα στις 8 Μαΐου ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης ανέθεσε στην εταιρεία Interweave τη διατήρηση της ιστοσελίδας της νέας πλατφόρμας greecefromhome η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα από το υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ, τη Marketing Greece, και τη Google. Το ύψος της ανάθεσης ανέρχεται σε 19.992, 52 ευρώ όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο που έχει ήδη αναρτηθεί στη Διαύγεια. Επίσης η ίδια εταιρεία έχει αναλάβει έργα και για την εταιρεία Marketing Greece, η οποία σύμφωνα με ερώτηση 41 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει με απευθείας ανάθεση το σύνολο της τουριστικής προβολής της χώρας μας «ανεξαρτήτως της αξίας της σύμβασης και κατά παρέκκλιση της κείμενης εθνικής νομοθεσίας περί δημοσίων συμβάσεων».

Συγκεκριμένα η Interweave έχει αναλάβει την την αύξηση της επισκεψιμότητας στο site της Marketing Greece, (discovergreece.com). Ειδικότερα όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας το κύριο αντικείμενο της Interweave ήταν να αυξήσει την επισκεψιμότητα στο discovergreece.com κατά 300%, μέσα σε δύο μήνες.

Οι αναθέσεις από το υπουργείο Παιδείας

Υπενθυμίζεται ότι η Interweave ήταν η εταιρεία η οποία στις 26 Μαρτίου με υπογραφή της Νίκης Κεραμέως ανέλαβε από το υπουργείο Παιδείας, τον «σχεδιασμό, ανάπτυξη, δημιουργία και ανάπτυξη ιστοσελίδες», όπως επίσης τη «συντήρηση ιστοσελίδας και server» για την καμπάνια «Μαθαίνουμε στο Σπίτι», έναντι 20.548, 04 ευρώ.

Ακολούθησε ακόμη μία ανάθεση στις 2 Απριλίου στην ίδια εταιρεία, η οποία έλαβε από το υπουργείο Παιδείας περί τα 72.168 ευρώ, για το ίδιο έργο στο οποίο πιθανώς συμπεριλαμβάνονται «υπηρεσίες σχεδιασμού και δημιουργίας εικαστικών υλικών για 3 μήνες, με στόχο την ενημέρωση του κοινού μέσω των ψηφιακών πλατφορμών του Υπουργείου (FB, Twitter & Instagram)».

Οι αναθέσεις του υπουργείο Παιδείας στην Interweave και σε μία ακόμη εταιρεία την Eight E.E.», έναντι 35.563,20 ευρώ η οποία ιδρύθηκε μέσα στο Φλεβάρη είχε απασχολήσει και τη Βουλή έπειτα από ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνου στον τομέα Παιδείας του κόμματος, Νίκο Φίλη και Μερόπη Τζούφη.

Η χάκερ του Παπανδρέου

Όπως είχε αποκαλύψει το documentonews.gr διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας είναι η Αίγλη Μπαλαμάτση, η οποία ανήκε στον στενό πυρήνα του Γιώργου Παπανδρέου όταν εκείνος βρισκόταν στο τιμόνι της χώρας. Πλήθος δημοσιευμάτων την χαρακτήρισαν «χάκερ του Παπανδρέου», καθώς διαχειριζόταν τα social media του τότε πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά», ο διορισμός της στη Βουλή είχε προκαλέσει αναταράξεις και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που την οδήγησε στην παραίτηση. Επίσης, είχε διοριστεί στο Δ.Σ. του ΕΟΤ, ενώ καλά ενημερωμένες πηγές επιμένουν πως η δικτύωσή της με το πολιτικό προσωπικό είναι εκτεταμένη.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/05/12/5eba7b50825e634c6c62fc84.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter