Ακόμη μία αριστεία Κεραμέως: Χωρίς φιλόλογους και μαθηματικούς το 1ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων

Ακόμη μία αριστεία Κεραμέως: Χωρίς φιλόλογους και μαθηματικούς το 1ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων

Μέρα με τη μέρα όλο και ξεδιπλώνεται το μπάχαλο που έχει επιφέρει η κυβερνητική πολιτική στον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας, διά χειρός της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Σύμφωνα με καταγγελίες επώνυμες και μη, γονέων μαθητών του 1ου Γυμνασίου Αγίου Αναργύρων, το σχολείο έχει σοβαρές ελλείψεις σε καθηγητές Μαθηματικών και Φιλολόγους. Για παράδειγμα στο τμήμα Α2 του συγκεκριμένου Γυμνασίου τα παιδιά δεν κάνουν μαθηματικά διότι δεν υπάρχει καθηγητής. Μήνας Δεκέμβριος και η άριστη Νίκη Κεραμέως δεν έχει καταφέρει να φροντίσει να διδάσκονται Μαθηματικά και Φιλολογικά μαθητές ενός Γυμνασίου, λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, λες και ζούμε στην Ελλάδα της δεκαετίας του 40 και του 50. Μάλιστα όπως καταγγέλλεται δεν είναι και το μοναδικό σχολείο στο οποίο υπάρχουν κενά.

Συγκεκριμένα όπως καταγγέλλει στο documentonews.gr η κα Μαρία Φίλη, ο γιος της φοιτά στην 1η Γυμνασίου στο 1ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων. Ωστόσο καθηγητής για να κάνουν Μαθηματικά δεν υπάρχει. Το αποτέλεσμα είναι τα παιδιά να μένουν πίσω στην ύλη στο συγκεκριμένο μάθημα σε σχέση με μαθητές άλλων σχολείων. Ακόμη χειρότερο μάλιστα είναι το γεγονός ότι η ίδια αναγκάζεται να πληρώνει ιδιαίτερα μαθήματα προκειμένου ο γιος της να μην μείνει πίσω στα Μαθηματικά.

«Έχουμε σχολεία δύο ταχυτήτων. Στο 1ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων που φοιτά ο γιος μου στην 1η Γυμνασίου το τμήμα Α2 δεν υπάρχει καθηγητής Μαθηματικών. Με αποτέλεσμα τα παιδιά να μένουν πίσω στην ύλη. Αντίθετα στα πρότυπα σχολεία εξ αρχής καλύφθηκαν τα κενά των καθηγητών ενώ εδώ όχι» καταγγέλλει στο documentonews.gr, και συμπληρώνει: «Για τον λόγο αυτό αναγκάζομαι να πληρώνω ιδιαίτερα στο παιδί μου για να μην μείνει πίσω στα Μαθηματικά».

Επιστολή του Συλλόγου στην υπουργό Παιδείας

Για το θέμα της έλλειψης καθηγητή Μαθηματικών αλλά και φιλολόγου ο Σύλλογος Γονέων απέστειλε επιστολή προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Σε αυτή οι γονείς καταγγέλλουν ότι στο 1ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων «λόγω κενών στις ειδικότητες μαθηματικών και φιλολογικών δεν πραγματοποιείται καμία διδακτική ώρα σε αυτά τα μαθήματα για αρκετά από τα τμήματα του σχολείο. Αυτό το γεγονός είναι απαράδεκτο και ωθεί τους γονείς να καταφύγουν στη λύση της ιδιωτικές εκπαίδευσης σε μια περίοδο όπου η οικονομική κρίση έχει επιβαρύνει σε τεράστιο βαθμό να λαϊκά εισοδήματα».

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή η οποία δημοσιοποιήθηκε στο facebook.

Θέμα : Κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στο 1ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων

Αγαπητή κυρία Υπουργός,

Η περίοδος που διανύουμε είναι αναμφισβήτητα μια δύσκολη περίοδος για όλους τόσο για την δική σας την πλευρά – ως κυβέρνηση – όσον αφορά στη διαχείριση της κρίσης, όσο και για την δική μας την πλευρά – ως πολίτες – όσον αφορά στις συνέπειες της κρίσης σε υγειονομικό επίπεδο, οικονομικό επίπεδο καθώς και επίπεδο καθημερινής επιβίωσης στο διστοπικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον ως απλοί πολίτες αναμένουμε από την πολιτεία ένα ελάχιστο λειτουργικό τρόπο αντιμετώπισης των καθημερινών προβλημάτων που σχετίζονται με τη ζωή μας. Όμως, βλέπουμε μια αδράνεια από την πλευρά της οργανωμένης πολιτείας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων μας και μια προσπάθεια απεμπόλησης των ευθυνών της και μεταβίβασης τους στις πλάτες των πολιτών. Αυτό είναι διάχυτο σε πολλούς τομείς όπως είναι ο χώρος της υγείας, της παιδείας των ΜΜΜ κλπ.

Αναφορικά με τον χώρο ευθύνης σας – την παιδεία – διαπιστώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα με μεγάλη θλίψη ότι δεν έγιναν ουσιαστικές ενέργειες για αποφυγή του συνωστισμού στις σχολικές αίθουσες μέσα από μείωση του αριθμού των μαθητών με την επίφαση ότι δεν ήταν εφικτό να βρεθούν αίθουσες και πολύ περισσότερο να προσληφθούν καθηγητές (αναπληρωτές) για να καλύψουν αυτή την ανάγκη. Όμως από ότι φαίνεται δεν υπάρχει διάθεση από την πλευρά του Υπουργείο για κάλυψη ούτε των κενών διδακτικών ωρών από έλλειψη καθηγητών στην υπάρχουσα κατάσταση.

Αυτό αποτελεί γεγονός αδιαμφησβήτητο καθώς όπως πολύ καλά γνωρίσετε τα κενά δεν έχουν καλυφθεί πλήρως σε πολλά σχολεία της χώρας με αποτέλεσμα να έχουμε διανύσει ήδη το 1/3 περίπου της σχολικής χρονιάς και ακόμα τα παιδιά δεν έχουν ξεκινήσει μάθημα σε μαθήματα όπως μαθηματικά, φιλολογικά κλπ με κίνδυνο να μην μπορεί να καλυφθεί η ύλη καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να λάβετε υπ όψην το γεγονός ότι θα πρέπει να καλυφθεί και η περυσινή ύλη η οποία δεν διδάχθηκε λόγω του lockdown.

Αναφορικά με το σχολείο μας (1ο Γυμνάσιο Αγ.Αναργύρων) θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι λόγω κενών στις ειδικότητες μαθηματικών και φιλολογικών δεν πραγματοποιείται καμία διδακτική ώρα σε αυτά τα μαθήματα για αρκετά από τα τμήματα του σχολείο. Αυτό το γεγονός είναι απαράδεκτο και ωθεί τους γονείς να καταφύγουν στη λύση της ιδιωτικές εκπαίδευσης σε μια περίοδο όπου η οικονομική κρίση έχει επιβαρύνει σε τεράστιο βαθμό να λαϊκά εισοδήματα.

Με αυτό το σκεπτικό ως Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων απαιτούμε να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε όλες τις ειδικότητες ώστε να συνεχιστεί ομαλά η μαθησιακή διαδικασία των παιδιών μας. Δεν μπορούμε να περιμένουμε.

Τέλος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχουμε ήδη αποστείλει επιστολή προς την Δ.Ε. Γ Αθήνας αλλά δεν έχουμε λάβει κάποια απάντηση ούτε σε επίπεδο επικοινωνίας ούτε σε πρακτικό επίπεδο μέσω της αναπλήρωσης των θέσεων. Η επιστολή προς την Δ.Ε. επισυνάπτεται.

Με εκτίμηση

Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων

Δημοσιεύτηκε από Συλλογος Γονεων και Κηδεμονων 1ου Γυμνασιου Αγιων Αναργυρων στις Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter