Ακόμη περισσότερες συναρπαστικές εκδηλώσεις από το Public τον Μάιο

Καθώς ο Μάιος συνεχίζει να ζεσταίνει τις καρδιές μας, εμείς Μένουμε Ασφαλείς, πάντα συντροφιά με την πρωτότυπη σειρά online εκδηλώσεων #PublicEventsGoSocial του Public, του Νο1 βιβλιοπωλείου στην Ελλάδα! Οι εκδηλώσεις μεταδίδονται ζωντανά, μέσω της σελίδας του Public στο Facebook.

Τις επόμενες μέρες, ακόμη περισσότερες εκπλήξεις περιμένουν το βιβλιοφιλικό κοινό! Την Πέμπτη 21 Μαΐου, ώρα 17:00, οι νεότεροι αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε ζωντανή μετάδοση τον διεθνώς αναγνωρισμένο συγγραφέα Γίργκεν Μπανσέρους, δημιουργό του «Ντετέκτιβ Κλουζ» να μιλά για το νέο του βιβλίο «Η μύτη της θεάς», την πρώτη ελληνική περιπέτεια του ήρωα.

Παράλληλα, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ζωντανά κι άλλους αγαπημένους συγγραφείς να μιλούν για τα νέα τους βιβλία: ο Μάικ Βάικινγκ θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο «Η Τέχνη της Δημιουργίας Αναμνήσεων», η Κατερίνα Κρις θα ξεφυλλίσει μαζί μας ζωντανά το βιβλίο της «Φραντζ Κλάφτα - Τα Λόγια Είναι Περιττά!», η Σοφία Νικολαΐδου θα μιλήσει για το βιβλίο της «Το Χρυσό Βραχιόλι» και ο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, θα μιλήσει για το βιβλίο του «Τα Δάνεια της Ελλάδας».

Επιπλέον, στη σελίδα του Public στο Facebook θα φιλοξενηθεί η Μανίνα Ζουμπουλάκη σε μία σειρά μαθημάτων δημιουργικής γραφής, αλλά και ο Ευάγγελος Ζουμπανέας, σε ένα σεμινάριο για τη «Διατροφική Νοημοσύνη».

Γίργκεν Μπανσέρους, Πέμπτη 21/5 στις 17:00, «Η μύτη της θεάς» (Μεταίχμιο)

@ 21/5 και ώρα 17.00 | @PublicFB

Το Public και οι εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν τον Γίργκεν Μπανσέρους σε ζωντανή μετάδοση για την πρώτη ελληνική περιπέτεια του Ντετέκτιβ Κλουζ στο νέο του βιβλίο «Η Μύτη της Θεάς», την Πέμπτη 21/5 στις 17.00. Πρόκειται για το 28ο βιβλίο της σειράς, το οποίο για πρώτη φορά διαδραματίζεται στην Ελλάδα!

Όλοι οι ντετέκτιβ του κόσμου ονειρεύονται μια φορά τουλάχιστον στη ζωή τους να δουλέψουν στο Λονδίνο, στο Παρίσι ή στη Νέα Υόρκη. Στους δρόμους αυτών των πόλεων το κακό παραμονεύει σε κάθε γωνιά. Ένας επαγγελματίας όπως o Κλουζ θα είχε εκεί δουλειές με φούντες. Αλλά πώς ήρθαν τα πράγματα και βρέθηκε να κυνηγάει παρανόμους στην Αθήνα; Σε μια πόλη όπου δεν μπορεί να διαβάσει ούτε τις πινακίδες με τα ονόματα των δρόμων; Καλύτερα να πάρουμε την ιστορία από την αρχή…

Κατερίνα Κρις, Παρασκευή 22/5 στις 17:00, «Φράντζ Κλάφτα-Τα Λόγια Είναι Περιττά!» (Εκδόσεις Πατάκη)

@ 22/5 και ώρα 17.00 | @PublicFB

Η Κατερίνα Κρις θα ξεφυλλίσει ζωντανά το τελευταίο της βιβλίο «Φραντζ Κλάφτα – Τα Λόγια Είναι Περιττά!» κι ύστερα θα ζωγραφίσει για πρώτη φορά τον ασπρόμαυρο ήρωα της... έγχρωμο!!!!

Ο Φραντζ Κλάφτα θα μπορούσε να είναι ο μεγαλύτερος συγγραφέας στον κόσμο, αν είχε καταφέρει να γράψει έστω κι ένα βιβλίο. Για την ώρα το μόνο που έχει καταφέρει είναι να βρει άλλους να γράψουν και να κυκλοφορήσουν ένα βιβλίο που μιλάει για το βιβλίο που δεν έχει γράψει ακόμα!

Σε αυτό το αριστουργηματικό βιβλίο, θα διαβάσετε για τη ζωή του μεγάλου (μικρού) συγγραφέα Φραντζ Κλάφτα και για τις απίστευτες δυσκολίες της γραφής που κατάφερε με τη δύναμη της θέλησής του να μην ξεπεράσει και να μην νικήσει!

Ένα βιβλίο γραμμένο και σχεδιασμένο με χιούμορ και φαντασία για μικρούς (μεγάλους) και τον αναβλητικό εαυτό μας!

Μανίνα Ζουμπουλάκη, Μαθήματα δημιουργικής γραφής

@22/5 και 29/5 και ώρα 19:00 | @PublicFB

Δύο ακόμη live σεμινάρια δημιουργικής γραφής με τη Μανίνα Ζουμπουλάκη, βασισμένα στο βιβλίο της «Πως να γράψεις» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος!

Η αγαπημένη συγγραφέας και δημοσιογράφος σε πρακτικές, σχετικά απλές και πολύ χρήσιμες συμβουλές, για μεγάλα και μικρά προβλήματα γραφής...

Παρασκευή 22/05 στις 19:00

Πως ξεκινάει, και πως παίρνει φορά η πλοκή;

Παρασκευή 29/05 στις 19:00

Πως αποκτάνε βάθος οι χαρακτήρες και η ιστορία μας;

Μάικ Βάικινγκ, Δευτέρα 25/5 στις 19:00, «Η Τέχνη της Δημιουργίας Αναμνήσεων» (Εκδόσεις Μίνωας)

@ 25/5 και ώρα 19.00 | @PublicFB

Ο ιδρυτής του Ινστιτούτου Έρευνας Ευτυχίας & συγγραφέας των διεθνών Best seller Hygge & Lykke, αποκαλύπτει πώς να δημιουργούμε ευτυχισμένες αναμνήσεις & πώς να τις διατηρούμε στη μνήμη μας. Μαζί του συνομιλεί ο δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των βιβλίων Hygge και Lykke –μεταφρασμένα σε τριάντα πέντε γλώσσες, με πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα παγκοσμίως–, ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με το περιοδικό Times, Μάικ Βάικινγκ, επιστρέφει με το βιβλίο «H Τέχνη της Δημιουργίας Αναμνήσεων» (μετάφραση Νοέλα Ελιασά), και μας δείχνει πώς μπορούμε να δημιουργούμε ευτυχισμένες αναμνήσεις και πώς να τις διατηρούμε στη μνήμη μας. Ένα βιβλίο για τις όμορφες αναμνήσεις που φωτίζουν το παρόν και χτίζουν ένα ευτυχισμένο μέλλον.

Θυμάστε το πρώτο σας φιλί; Τη γεύση του φαγητού στο κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι; Οι αναμνήσεις είναι οι θεμελιώδεις λίθοι της ταυτότητάς μας, διαμορφώνουν αυτό που είμαστε, το πώς συμπεριφερόμαστε και το πώς νιώθουμε. Πώς μπορούμε, όμως, να δημιουργήσουμε και να διατηρήσουμε αναμνήσεις που θα μας φέρνουν μακροχρόνια χαρά; Γραμμένο με τρόπο ζεστό και άμεσο, αυτό το βιβλίο αποτελεί ένα υπέροχο ανάγνωσμα για τις όμορφες αναμνήσεις που φωτίζουν το παρόν και χτίζουν ένα ευτυχισμένο μέλλον.

Ευάγγελος Ζουμπανέας, Τρίτη 26/5 στις 20:00, «Διατροφική Νοημοσύνη και μυστικά ελέγχου της πείνας και της διατροφής» (Εκδόσεις Κλειδάριθμος)

@ 26/5 και ώρα 20.00 | @PublicFB

Το Public, λοιπόν, και οι εκδόσεις Κλειδάριθμος σας προσκαλούν στο διαδικτυακό σεμινάριο «Διατροφική Νοημοσύνη και μυστικά ελέγχου της πείνας και της διατροφής» με τον Ευάγγελο Ζουμπανέα που βασίζεται στο βιβλίο του «Διατροφική Νοημοσύνη», σε ζωντανή μετάδοση, την Τρίτη 26/05 στις 20:00 στη σελίδα του Public στο Facebook.

Ένας οδηγός για την καταπολέμηση της πολυφαγίας, με οδηγίες και προτάσεις για την αποφυγή των βουλιμικών επεισοδίων. Για να παραμείνει κανείς πιστός στο διατροφικό του πρόγραμμα. Βασισμένο σε πραγματικές εμπειρίες και αληθινά περιστατικά, ο συγγραφέας ξεδιπλώνει με άμεσο και κατανοητό τρόπο όλες τις γνώσεις που πρέπει να έχει κάθε άνθρωπος πριν και κατά τη διάρκεια της δίαιτας. Μια σοβαρή μελέτη που απευθύνεται τόσο σε θεραπευόμενους όσο και σε θεραπευτές των διατροφικών διαταραχών και της παχυσαρκίας.

Σοφία Νικολαΐδου, Τετάρτη 27/5 στις 20:00, «Το Χρυσό Βραχιόλι» (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

@27/5 και ώρα 20:00 | @PublicFB

Το Public και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν σε μια διαδικτυακή παρουσίαση του νέου βιβλίου της Σοφίας Νικολαΐδου, «Το Χρυσό Βραχιόλι», σε ζωντανή μετάδοση, την Τετάρτη 27/5 στις 20.00. Με τη συγγραφέα συνομιλεί ο Παύλος Τσίμας.

Ένα πανόραμα του 20ού και του 21ου αιώνα σε μια χώρα που άλλαξε και συνεχίζει να αλλάζει. Τρεις γενιές Ελλήνων: η γενιά των γονιών μας, η δικιά μας γενιά και η γενιά των παιδιών μας αφηγούνται την ιστορία τους και φτιάχνουν ένα μωσαϊκό από φωνές – σαν τα παλιά μωσαϊκά στα σπίτια που μεγαλώσαμε. Ένα τραγούδι που το ρεφρέν του το ξέρουμε καλά. Είναι η φωνή που λέει, εμείς μπορεί να πεινάσουμε, αλλά το παιδί θα σπουδάσει.

Σ’ αυτό το βιβλίο τίποτα δεν είναι επινοημένο. Γονείς που έκοψαν από την μπουκιά τους για να βοηθήσουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν. Κι άλλοι που πάσχισαν να τα κρατήσουν εκεί, στα πρόβατα και στα χωράφια. Παιδιά που περπατούσαν ξυπόλυτα για να πάνε σχολείο λίγο μετά τον πόλεμο. Ποιος δεν έχει ακούσει παρόμοιες ιστορίες; Οι άνθρωποι αυτοί είναι οι πρώτοι στην οικογένειά τους που σπούδασαν. Όλοι τους φόρεσαν το χρυσό βραχιόλι. Το πτυχίο είναι χρυσό βραχιόλι στο χέρι του παιδιού, έτσι δεν έλεγαν οι παλιές γιαγιάδες;

Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, Πέμπτη 28/5 στις 20:00, «Τα δάνεια της Ελλάδας» (Εκδόσεις Παπαδόπουλος)

@28/5 και ώρα 20:00 | @PublicFB

Ο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συνομιλήσει για το βιβλίο του «Τα Δάνεια της Ελλάδας» με την Κωνσταντίνα Μπότσιου, Καθηγήτρια Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Πότε τα εξωτερικά δάνεια της Ελλάδας εξυπηρέτησαν πραγματικές αμυντικές και αναπτυξιακές ανάγκες του ελληνικού κράτους και πότε καταναλωτικούς σκοπούς ή κυβερνητικές σπατάλες;

Το βιβλίο "Τα δάνεια της Ελλάδας: 200 χρόνια ανάπτυξης και κρίσεων" που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος είναι μια ιστορία του διεθνούς δανεισμού της Ελλάδας και της σχέσης του με τις εκάστοτε ανάγκες της χώρας στην εξωτερική πολιτική, την άμυνα και την ανάπτυξη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.