Ακόμη δύο πλοία απέπλευσαν με δημητριακά από την Ουκρανία

Ακόμη δύο πλοία απέπλευσαν με δημητριακά από την Ουκρανία

Άλλα δύο πλοία, τα οποία μεταφέρουν αραβόσιτο και σόγια, απέπλευσαν τη Δευτέρα από ουκρανικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Ειδικότερα, το Sacura, το οποίο απέπλευσε από το Γιούζνι, μεταφέρει 11.000 τόνους σόγια στην Ιταλία, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, ενώ το Arizona, το οποίο απέπλευσε από το Τσορνομόρσκ, μεταφέρει 48.458 τόνους αραβόσιτο στο Ισκεντερούν (Αλεξανδρέττα), στη νότια Τουρκία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι στιγμής συνολικά δέκα πλοία έχουν αναχωρήσει από την Ουκρανία από την περασμένη εβδομάδα, όταν απέπλευσε το πρώτο πλοίο έπειτα από μια συμφωνία με τη Ρωσία για την επανάληψη των εξαγωγών δημητριακών.

Ο Ουκρανός υπουργός Υποδομών Ολεξάντρ Κουμπράκοφ δήλωσε πως η Ουκρανία θα αρχίσει επίσης σύντομα να εξάγει σιτηρά από το λιμάνι Πιβντένι στη Μαύρη Θάλασσα, κάτι που θα της επιτρέψει να εξάγει συνολικά τουλάχιστον 3 εκατ. τόνους προϊόντων το μήνα.

Σε καιρό ειρήνης, η Ουκρανία εξήγε μέχρι 6 εκατ. τόνους σιτηρά το μήνα από τα λιμάνια της στη Μαύρη Θάλασσα και τη Θάλασσα του Αζόφ.

Πηγή: ΒΒC, Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter