Ακόμη ένας νεκρός από πυρά ενόπλου στη Δυτική Όχθη

Ακόμη ένας νεκρός από πυρά ενόπλου στη Δυτική Όχθη

Τέλος δεν έχει η κλιμάκωση της βίας στη Δυτική Όχθη, καθώς νεκρός από πυρά ενόπλων έπεσε την Τρίτη 26χρονος αμερικανο-ισραηλινός πολίτης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ισραηλινή κυβέρνηση, Ελάν Γκανέλες, από το Γουέστ Χάρτφορντ του Κονέκτικατ των ΗΠΑ, έπεσε νεκρός ενώ οδηγούσε σε αυτοκινητόδρομο κοντά στην Ερυθρά Θάλασσα. Ο δράστης ή οι δράστες της δολοφονίας δεν έχουν εντοπιστεί, με τις ίδιες πηγές να αναφέρουν πως οι δράστες βρίσκονταν σε όχημα, πυροβόλησαν τον Γκανέλες και στη συνέχεια πυρπόλησαν το όχημά τους και τράπηκαν σε φυγή.

Η δολοφονία του Γκανέλες έρχεται μια ημέρα αφότου δύο ισραηλινοί έπεσαν νεκροί από πυρά παλαιστίνιου ενόπλου στη βόρεια Δυτική Όχθη. Σε αντίποινα, ισραηλινοί έποικοι έκαψαν δεκάδες αυτοκίνητα και σπίτια στην παλαιστινιακή πόλη Χουγουάρα και ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε, ενώ τραυματίστηκαν 100 άνθρωποι.

Μέχρι στιγμής μέσα στο 2023, 62 παλαιστίνιοι, περίπου οι μισοί από τους οποίους συνδέονται με ένοπλες ομάδες, έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά στρατεύματα και πολίτες. Την ίδια περίοδο, 14 ισραηλινοί, όλοι εκτός από έναν άμαχοι, σκοτώθηκαν σε παλαιστινιακές επιθέσεις.

Πηγή: SkyNews

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter