Ακου την πόλη αλλιώς

Ακου την πόλη αλλιώς

Η εφαρμογή My city, my sounds, από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, συστήνει στο κοινό έναν πρωτότυπο ηχητικό περίπατο στη Θεσσαλονίκη.

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, η πλατεία Αριστοτέλους, η Αρχαία Αγορά, η Αγία Σοφία, η Αχειροποίητος, η Ροτόντα, η πλατεία Ναυαρίνου και ο Λευκός Πύργος εδώ και λίγες μέρες γίνονται σταθμοί σε μια αλλιώτικη περιπλάνηση στην πόλη. Για να την ακολουθήσει κάποιος αρκεί μόνο να φορέσει ακουστικά και να έχει εγκαταστήσει στο κινητό του την προσβάσιμη δωρεάν εφαρμογή My city, my sounds, η οποία συστήνει στο κοινό έναν πρωτότυπο ηχητικό περίπατο προκειμένου να αφουγκραστούμε την πόλη αλλιώς.

Ο ηχητικός αυτός περίπατος χαρτογραφείται μέσα από οκτώ σημεία σημαντικού ενδιαφέροντος στην πόλη από τα οποία εμπνεύστηκαν οκτώ συνθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Πρόκειται στην ουσία για μια υπαίθρια συναυλία την οποία ηχογράφησαν οι dissonArt ensemble (Γιάννης Aνισέγκος – φλάουτο, Αλέξανδρος Σταυρίδης – κλαρινέτο, Λενιώ Λιάτσου – πιάνο, Θοδωρής Πατσαλίδης – βιολί, Γκρέτα Παπά – βιολί, Χαρά Σειρά – βιόλα, Βασίλης Σαΐτης – βιολοντσέλο, Γιάννης Χατζής – κοντραμπάσο) για λογαριασμό της Soundscapes Compositions, μιας καλλιτεχνικής δράσης της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο του δικτύου Interfaces, ενός διεθνούς, διαθεματικού πρότζεκτ που αποσκοπεί να φέρει το κοινό –ελληνικό και διεθνές– σε επαφή με τη σύγχρονη μουσική δημιουργία.

Την αρχή του πρωτότυπου αυτού περιπάτου σηματοδότησε η συναυλία που έδωσε το μουσικό σύνολο dissonART, ερμηνεύοντας ζωντανά τις συνθέσεις που περιλαμβάνει, την περασμένη Τετάρτη στην Αποθήκη Δ΄ στο λιμάνι στο πλαίσιο των 54ων Δημητρίων. Πρόκειται για τις συνθέσεις των σύγχρονων δημιουργών Καρόλα Μπάουκχολτ από τη Γερμανία («The port of Thessaloniki», Λιμάνι), Σιμόνε Μόβιο από την Ιταλία («Incanto XXI», πλατεία Αριστοτέλους), Νιλς Ρένσχολντ από τη Δανία («Las Incantadas», Αρχαία Αγορά), Μιχάλης Παρασκάκης («Toonbrood», Αγία Σοφία), Λάμπρος Πηγούνης («The time that space forgot», Αχειροποίητος), Χριστίνα Αθηνόδωρου από την Κύπρο («Erot(onde)as», Ροτόντα), Μαριάνθη Παπαλεξανδρή-Αλεξανδρή («Square», πλατεία Ναυαρίνου) και Χουιχούι Τσενγκ από την Κίνα («The tower window towards the sea», Λευκός Πύργος)

Να σημειωθεί ότι η εφαρμογή My city, my sounds προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο για λειτουργικό iOS. Για τους χρήστες Android, οι οποίοι μπορούν να συμμετάσχουν στον ηχητικό περίπατο προσωρινά μέσα από την ιστοσελίδα mycity-mysounds.zkm.de, σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή μουσικής της Στέγης Χρήστο Καρρά, αναζητούνται τρόποι για την άμεση πρόσβασή τους στην εφαρμογή.

INFO

Την εφαρμογή για τον ηχητικό περίπατο στη Θεσσαλονίκη μπορείτε να την κατεβάστε εδώ: https://www.onassis.org/el/whats-on/soundscapes-compositions. Στην ιστοσελίδα onassis.org θα ανακαλύψετε επίσης τους ηχητικούς περιπάτους στη γειτονιά της Στέγης, τον Νέο Κόσμο, αλλά και στο Γκάζι, τον Κεραμεικό και το Μεταξουργείο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter