Ακραία δεξιά πολιτική Μητσοτάκη για το προσφυγικό

Ακραία δεξιά πολιτική Μητσοτάκη για το προσφυγικό

Γεμίζει χωματερές ψυχών την χώρα, αλλά είναι περήφανος όταν άριστα παιδιά μεταναστών κρατούν την ελληνική σημαία…

Με ψήγματα κεντρώας ρητορικής διαχείρισης προσπαθεί να ισοσταθμίσει τις ακραίες πολιτικές που δρομολογεί για την αντιμετώπιση του Προσφυγικού/Μεταναστευτικού ο Κυρ. Μητσοτάκης, σχοινοβατώντας ανάμεσα στις αντίρροπες τάσεις της ΝΔ και το διεθνές δίκαιο.

Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του γ.γ. του ΜΕΡΑ25 για το Προσφυγικό/ Μεταναστευτικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεδίπλωσε το νέο πλέγμα πολιτικών που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση για τη διαχείριση του Προσφυγικού, όπως αυτό θα αποτυπωθεί στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει το επόμενο διάστημα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Κατά τα λεγόμενα του, η Ελλάδα πλέον ακολουθεί αποτρεπτικό δόγμα έναντι των μεταναστών, καθώς η αλλαγή του προφίλ των ροών μετατρέπει το ζήτημα από Προσφυγικό σε Μεταναστευτικό. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση δρομολογεί:

  • Δημιουργία δέκα κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων για όσους δεν δικαιούνται άσυλο,
  • Εντατικοποίηση των συνοριακών ελέγχων,
  • Επίσπευση της διαδικασίας ασύλου με κατά το δοκούν εφαρμογή του κοινοτικού δικαίου,
  • Απάλειψη του ορισμού «μετατραυματικό στρες» ως αιτία ευαλοτότητας,
  • Μεταβολή του πλαισίου συνεργασίας με τις ΜΚΟ ώστε «να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι»,
  • Στέρηση ΑΜΚΑ ακόμα και για παιδιά μεταναστών.

Γεμίζει χωματερές ψυχών την χώρα αλλά είναι περήφανος όταν παιδιά μεταναστών κρατούν την ελληνική σημαία

Εντύπωση προκάλεσε δε η αναφορά του πρωθυπουργού στο Ellis Island, γνωστό και ως νησί του φόβου και των δακρύων για εκατομμύρια Έλληνες μετανάστες. Συγκεκριμένα, ο γ.γ. του υπενθύμισε τι αναγράφεται στο Άγαλμα της Ελευθερίας αναφορικά με τις μεταναστευτικές ροές εκατομμυρίων ανθρώπων που ταξίδεψαν τον προηγούμενο αιώνα στις ΗΠΑ αναζητώντας μία καλύτερη ζωή, με τον Κυρ. Μητσοτάκη να υπενθυμίζει ότι απέναντι από το μνημείο βρίσκεται το Ellis Island. Ως γνωστόν, στο συγκεκριμένο νησί στοιβάζονταν οι μετανάστες για τη διαδικασία της διαλογής, της καταγραφής και την ιατρική εξέτασή τους με τη γνωστή μέθοδο των έξι δευτερολέπτων.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός παρέθεσε και το… προφίλ του σύγχρονου τρομοκράτη. Υποστηρίζοντας ότι προκύπτει ζήτημα εθνικής ασφάλειας από τις μεταναστευτικές ροές, περιέγραψε ως υπόπτους μετανάστες 25 ετών με χρήματα στη διάθεσή τους, οι οποίοι παράλληλα δεν μοιάζουν ιδιαίτερα κατατρεγμένοι και ταλαιπωρημένοι. Βέβαια, όπως επισήμανε ο γ.γ. του ΜΕΡΑ25, όταν πρόκειται για μετανάστες με τραπεζικούς λογαριασμούς 250.000 ευρώ, τότε τους χορηγείται βίζα προκειμένου να ερημοποιηθούν περιοχές λόγω airnbnb. «H χώρα μας δεν θα μετατραπεί σε φιλικό υποδοχέα κάθε κατατρεγμένου με αυτήν την κυβέρνηση» κατέληξε ο Κυρ. Μητσοτάκης, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

Η περηφάνια για τον άριστο μετανάστη

Ενώ έχει ξεδιπλώσει το πλέγμα ακροδεξιών πολιτικών που δρομολογεί, ο πρωθυπουργός αποπειράθηκε να ισορροπήσει την πλάστιγγα με ένα λεκτικό σχήμα ευαισθησίας υπέρ της πολυπολιτισμικότητας και του κοινωνικού φιλελευθερισμού.

«Θέλουμε η χώρα μας να μπολιαστεί από τους μετανάστες. Μια χώρα που γερνάει και οικονομικά και πληθυσμιακά. Τα παιδιά των μεταναστών πρέπει να πάνε σχολείο» είπε και πρόσθεσε: «Αν λοιπόν είναι άριστοι μαθητές, να σηκώσουν και την ελληνική σημαία. Μακριά από εμάς η ξενοφοβία και ο ρατσισμός. Είμαι περήφανος όταν πηγαίνω σε παρελάσεις και βλέπω την κοινωνία μας να μετατρέπεται σιγά – σιγά σε πολυπολυτισμική».

Απ’ ό,τι φαίνεται, η αριστεία αποδεικνύεται κριτήριο αποδοχής και ενσωμάτωσης ακόμα και για τα παιδιά μεταναστών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter