Ακραίες καταστάσεις

Ακραίες καταστάσεις

Οταν τσακώνονται η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τις διοικήσεις των συστημικών τραπεζών είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι την πληρώνουν οι δανειολήπτες. Κι αυτό γιατί ουσιαστικά και οι δύο πλευρές έχουν τον ίδιο στόχο. Να μη βοηθήσουν τους ευάλωτους πολίτες την ώρα που τα επιτόκια τραβούν την ανηφόρα και η δημιουργία νέων, χιλιάδων «κόκκινων» δανείων είναι προ των πυλών.

Οι συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με τους εκπροσώπους των τραπεζών μέχρι στιγμής έχουν αποβεί άκαρπες, με τον πρώτο να μη θέλει να δώσει ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για επιδοτήσεις δανείων. Πετάει το μπαλάκι στις τράπεζες, καλώντας τες να καταθέσουν μέχρι τις γιορτές πρόταση μηδενικού δημοσιονομικού κόστους.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη λίγους μήνες πριν από τις εκλογές εκτιμά ότι οποιαδήποτε δυσμενή εξέλιξη με εκτίναξη των «κόκκινων» δανείων θα έχει επιπτώσεις στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Αλλά αντί για θετικές κινήσεις βοήθειας προς τους ευάλωτους πολίτες, το μόνο που κάνει είναι να παρακαλά τις τράπεζες να μην απορρίπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό των αιτήσεων μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού, να μειώσουν τα επιτόκια χορηγήσεων, να αυξήσουν αυτά των καταθέσεων και να μειώσουν το κόστος των προμηθειών στις απλές τραπεζικές συναλλαγές.

Τα παρακάλια βέβαια δεν καθησυχάζουν σε καμία περίπτωση τους δανειολήπτες που βλέπουν τη δόση κάθε μήνα να είναι όλο και μεγαλύτερη την ώρα που η ακρίβεια σαρώνει την αγορά, καθώς οι ανατιμήσεις των πρώτων υλών λόγω της ακριβής ενέργειας περνούν στα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης και η μειωμένη ζήτηση οδηγεί σε δραματικό περιορισμό της απασχόλησης.

Μπροστά στις ακραίες καταστάσεις που πλέον δημιουργούνται στην ελληνική κοινωνία η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι να προστατεύσει τους κάθε λογής Πάτσηδες και τα funds που επιτίθενται στα σπίτια των πολιτών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter