Ακριβαίνουν νερό, αναψυκτικά, χυμοί και μπίρες αλλά θα σωθούμε με… voucher

Ακριβαίνουν νερό, αναψυκτικά, χυμοί και μπίρες αλλά θα σωθούμε με… voucher
Eurokinissi

«Την 1η Ιουλίου έρχονται ανατιμήσεις έως 20% στα νερά, τα αναψυκτικά, τους χυμούς και τις μπίρες», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, Απόστολος Ραυτόπουλος.

Επίσης πρόσθεσε ότι «μετά την απόσυρση του μέτρου της μόνιμης μείωσης της τιμής είναι ότι έχουν ξεκινήσει οι αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα που συμμετείχαν στο μέτρο αυτό».

Ενώ η ακρίβεια καλπάζει σε ρεύμα, τρόφιμα, καύσιμα κ.λπ. η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί να χαλιναγωγήσει τα υπερκέρδη των καρτέλ σκέφτεται λίγα voucher εξαθλίωσης για τους φτωχότερους.

Το εμφιαλωμένο νερό των 500 ml θα φθάσει στα 0,60 ευρώ, από 0,50 που πωλείται σήμερα με βάση ρύθμιση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Στην ίδια ρύθμιση εντάσσονται και άλλα αφεψήματα και ποτά που πωλούνται συσκευασμένα σε αλουμίνιο, γυαλί και πλαστικό όπως αναψυκτικά, χυμοί, μπίρες κ.λπ.

Μαζί με τις επερχόμενες ανατιμήσεις προβλέπεται voucher της επιστροφής των δοχείων στο κατάστημα και θα αφορά τις συσκευασίες μιας χρήσης:

  • Aλουμίνιο έως 1 λίτρο
  • Γυαλί έως 1,3 λίτρα
  • Πλαστικό έως 3 λίτρα

Οι ανατιμήσεις αναμένεται να είναι κατά 10 με 15 λεπτά του ευρώ. Σαν αντιστάθμισμα ορίζονται 0,10 ευρώ για κάθε επιστροφή συσκευασίας από αλουμίνιο, γυαλί και πλαστικό έως μισό λίτρο και σε 0,15 ευρώ για κάθε επιστροφή συσκευασίας από αλουμίνιο, γυαλί και πλαστικό μεγαλύτερη του μισού λίτρου.

Αυτά τα ποσά θα πληρώνονται προκαταβολικά από τον καταναλωτή και θα του επιστρέφονται εφόσον επιστρέψει τη συσκευασία.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Φοιτητής λιποθύμησε την ώρα των εξετάσεων στο ΑΠΘ

Ιστορίες κυβερνητικής τρέλας! Ανακοίνωσαν μέτρα για τον σημερινό καύσωνα μετά το τέλος του ωραρίου των εργαζομένων

ΔΣΑ: Μέτρα πρόληψης και προστασίας δικηγόρων και ασκουμένων ενόψει καύσωνα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter