Ακρίβεια: Έως και 4,5 ευρώ η λαγάνα – «Πέρσι το αλεύρι είχε 12 ευρώ και φέτος έχει 24» (Video)

Ακρίβεια: Έως και 4,5 ευρώ η λαγάνα – «Πέρσι το αλεύρι είχε 12 ευρώ και φέτος έχει 24» (Video)

Αυξημένη έως και 15% θα είναι φέτος η τιμή της λαγάνας, του παραδοσιακού άζυμου ψωμιού που κυριαρχεί στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Στο περιβάλλον ακρίβειας, που φέρει τη σφραγίδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι καταναλωτές θα κληθούν να πληρώσουν ακόμα και… 4,5 ευρώ για μία λαγάνα, κάτι που απορρέει από τις αυξήσεις στα υλικά για την παρασκευή της.

Όπως εξήγησε, μέσω του ΑΝΤ1, ο Πρόεδρος των Αρτοποιών Αττικής, Παναγιώτης Σαχινίδης, η τιμή της λαγάνας θα είναι αυξημένη 10-15% σε σχέση με την περσινή χρονιά. «Η τιμή της λαγάνας θα είναι από 3,5 ευρώ έως 4,5 ευρώ, μπορεί να πάει και παραπάνω αν έχει και γέμιση πχ. με ελιά ή με τυρί κτλ.», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εν συνεχεία, εξήγησε: «Γιατί είναι ακριβή; Είναι χειροποίητο προϊόν, όλα γίνονται στο χέρι, είναι τριπλά τα μεροκάματα για την παρασκευή του από το βράδυ της Κυριακής, πέρσι το αλεύρι είχε 12 ευρώ το σακί και φέτος έχει 24 ευρώ το σακί».

Πρόσθεσε επίσης: «Αν ήθελα να κερδίσω, έπρεπε να την βάλω 8 ευρώ την λαγάνα, αλλά επειδή ζούμε από τον πελάτη μας, κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Ακόμα, σημείωσε: «Εγώ στο μαγαζί μου, θα την βάλω 4,5 ευρώ την λαγάνα, αλλά δεν ορίζω εγώ τις τιμές σε όλη την αγορά. Έχω κοστολόγιο μεγάλο, έχω ποιότητα, ο κόσμος με τιμάει 35 χρόνια. Πέρσι την είχα 3,5 ευρώ την λαγάνα, αλλά όταν το αλεύρι έχει πάρει αύξηση 100%, πόσο να την χρεώσω; Αν την κόψεις στα 4 κομμάτια την λαγάνα, είναι μεγαλύτερο το βάρος από ότι του ψωμιού».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter