Ακρίβεια και υποκλοπές «ροκανίζουν» το σύστημα Μητσοτάκη

Ακρίβεια και υποκλοπές «ροκανίζουν» το σύστημα Μητσοτάκη

Με πολλή προσοχή και ενδιαφέρον παρακολουθούν στην Κουμουνδούρου τη «λευκή απεργία» όπως λένε χαρακτηριστικά των βουλευτών και των υπουργών της ΝΔ απέναντι στη στήριξη που επιδιώκει με κάθε τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το σκάνδαλο των υποκλοπών. 

Η φθορά, λένε, Μητσοτάκη όσο κι αν θέλουν να τη συσκοτίσουν τα συστημικά ΜΜΕ δεν κρύβεται. Οι Σαμαράς, Καραμανλής απουσιάζουν επιδεικτικά από την επετειακή ομιλία Μητσοτάκη στην Κ.Ο. του κόμματος, ο βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας συνεχίζει να «πυροβολεί» για το θέμα των υποκλοπών, οι Βρυξέλλες δεν δείχνουν να καλύπτονται από τις πρωθυπουργικές δικαιολογίες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να «σφραγίσει» στόματα, ΜΜΕ ακόμη και τα social media με παρεμβάσεις σε FB και Google όπως έγραψε η δεξιά «Εστία» και ο Μαν. Κοττάκης. 

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» Κοττάκη: Παρέμβαση Μητσοτάκη σε Google, Facebook για απόκρυψη των αποκαλύψεων σχετικά με τις υποκλοπές

Για τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ο συνδυασμός σκανδάλων, ακρίβειας και καθεστωτικής συμπεριφοράς θα είναι το κύκνειο άσμα αυτής της κυβέρνησης. Όπως λένε ούτε η περίπτωση Μαραβέγια είναι τυχαία (δεν έπεσε από τον ουρανό), ούτε φυσικά ο διοικητής ΔΥΠΑ που έδινε αύξηση στον εαυτό του 1.000 ευρώ το μήνα την ώρα που επέβαλε ποινολόγιο στους ανέργους είναι μεμονωμένες περιπτώσεις. Είχαν προηγηθεί τα golden boys της ΔΕΗ, του ΕΦΚΑ και του ΔΕΔΔΗΕ για παράδειγμα.  

Όπως σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ «Ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη της ΝΔ κοροϊδεύουν τον κόσμο. Προκλητικά συνεχίζουν την ακραία αλαζονική συμπεριφορά τους με πλήρη απουσία ενσυναίσθησης για τα προβλήματα και τα αδιέξοδα των πολιτών. Όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται, αλλά δεν μπορούν καν να ακούσουν, να αντιληφθούν την αδυναμία νοικοκυριών και επιχειρήσεων να βγάλουν το μήνα, όσο αυτοί συνεχίζουν με τους φίλους τους και τους ημέτερους το ‘‘πάρτι’’ και τη μεγάλη ζωή με το δημόσιο χρήμα». 

Και στην Κουμουνδούρου στέκονται στα νούμερα που δεν μπορεί να αμφισβητηθούν από κανέναν.  Ο πληθωρισμός στη χώρα μας είναι άνω του 12%, σταθερά πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και με τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο, το πετρέλαιο κίνησης έχει φθάσει πλέον την τιμή της βενζίνης, ενώ οι τιμές στο ράφι των σούπερ μάρκετ ανεβαίνουν ακόμα ως και 10% ενώ τα έσοδα από τον ΦΠΑ είναι αυξημένα κατά 4 δισ.  ή 23,3%  σε σχέση με πέρυσι και συγκεκριμένα αποτελούν το 63% της συνολικής αύξησης των φορολογικών εσόδων κατά 6,4 δισ.

Διαβάστε επίσης: «Μαύρες» προβλέψεις για ελαιόλαδο, φέτα, γαλακτοκομικά με τις ευλογίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη (Video)

Από αυτά ακριβώς τα έσοδα η κυβέρνηση μεταφέρει χρήματα στις τσέπες της ΔΕΗ και των παρόχων ενέργειας. Το αποτέλεσμα είναι να μειώνεται όλο και περισσότερο η αγοραστική δύναμη των πολιτών, οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, οι μεσαίοι φτωχοί και οι φτωχοί απελπισμένοι. 

Και σαν να μην φτάνουν όλα τα παραπάνω, καταλήγουν στην Κουμουνδούρου, το προσχέδιο προϋπολογισμού του κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνει πως το 2023 θα είναι πολύ χειρότερο και με μεγαλύτερες επιβαρύνσεις από το 2022 για τη συντριπτική πλειοψηφία πολιτών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter