Ακρίβεια: Μειωμένες ποσότητες στις συσκευασίες των προϊόντων καταγγέλλει η Ομοσπονδία Καταναλωτών

Ακρίβεια: Μειωμένες ποσότητες στις συσκευασίες των προϊόντων καταγγέλλει η Ομοσπονδία Καταναλωτών

Για μειωμένες ποσότητες στις συσκευασίες προϊόντων διαμαρτύρεται η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας (ΙΝΚΑ).

Όπως αναφέρει, μετά από ελέγχους που έκανε, υπάρχει μείωση των ποσοτήτων, σχεδόν σε όλες τις συσκευασίες προϊόντων, όχι μόνο στα τρόφιμα, αλλά και στα είδη περιποίησης, στα χαρτικά, απορρυπαντικά, καλλυντικά, ζωοτροφές «και γενικά όπου αυτό είναι εφικτό, ακόμα και στα αγροτικά προϊόντα του πρωτογενούς τομέα (τσουβάλια καλαμπόκι, σόγια, κριθάρι μπάλες τριφύλλι)».

Αν και η διαδικασία είναι νόμιμη όπως τονίζει ο ΙΝΚΑ, ωστόσο πρόκειται για ένα «τέχνασμα της βιομηχανίας και της βιοτεχνίας».

Αντίστοιχες πρακτικές στο εξωτερικό αντιμετωπίζονται με ομαδικές αγωγές κατά των εταιρειών, μάλιστα πρόσφατα κατατέθηκε ομαδική αγωγή σε βάρος αλυσίδων φαστ φουντ για αθέμιτες και παραπλανητικές εμπορικές πρακτικές, ζητώντας αποζημίωση 50 εκατ. δολαρίων για πελάτες που εξαπατήθηκαν. «Οι ενέργειες είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικές τώρα που πληθωρισμός, τρόφιμα και τιμές κρέατος είναι στα ύψη και πολλοί καταναλωτές, ιδιαίτερα εκείνοι με χαμηλότερο εισόδημα, δυσκολεύονται οικονομικά», προσθέτουν οι καταγγέλλοντες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter