Καύσιμα: ‘Πρωταθλήτρια’ Ευρώπης με την πιο ακριβή αμόλυβδη η Ελλάδα του Μητσοτάκη

Καύσιμα: ‘Πρωταθλήτρια’ Ευρώπης με την πιο ακριβή αμόλυβδη η Ελλάδα του Μητσοτάκη

Άλλη μία αρνητική πρωτιά κατακτά η Ελλάδα του Μητσοτάκη καθώς η χώρα μας έχει την ακριβότερη 95άρα αμόλυβδη σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη στιγμή που η ακρίβεια «καλπάζει» σε όλους τους τομείς.

Το εβδομαδιαίο δελτίο τιμών υγρών καυσίμων της Κομισιόν (DG Energy -weekly oil bulletin), με ημερομηνία 14 Νοεμβρίου, αποκαλύπτει την ωμή πραγματικότητα που αντικρίζουν καθημερινά οι Έλληνες οδηγοί όταν φτάνουν στο πρατήριο, εν συγκρίσει πάντα με τις τιμές στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ειδικότερα, στην πρώτη θέση με την ακριβότερη 95άρα αμόλυβδη βενζίνη βρίσκεται η Ελλάδα με 2,106 ευρώ/λίτρο και την… πλάτη της βλέπουν μόνο χώρες με πολύ υψηλότερα εισοδήματα όπως η Δανία με 2,062 ευρώ/λίτρο και Φινλανδία με 2,028/λίτρο. Οι υπόλοιπες χώρες έχουν αμόλυβδη βενζίνη κάτω από 2 ευρώ.

Ενδεικτικά, την ίδια στιγμή στην Κύπρο η τιμή ανέρχεται σε 1,522 ευρώ/λίτρο, στην Ουγγαρία 1,279 ευρώ/λίτρο, στην Ιταλία 1,709 ευρώ/λίτρο και Ισπανία – Πορτογαλία στο 1,784 και 1,785 αντίστοιχα.

«Ψηλά» και το Diesel

Βέβαια, η Ελλάδα παραμένει ακριβή και στο πετρέλαιο κίνησης – diesel με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στα 2,071. Ακριβότερες από την Ελλάδα είναι μόνο η Σουηδία με 2,367 ευρώ/λίτρο και η Φινλανδία με 2,228 ευρώ/λίτρο.

Δείτε τη σχετική λίστα:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter