Ακριβό εμπόριο ελπίδας από τον ψευτογιατρό – Πόσο πουλούσε τα… θαυματουργά «φιαλίδια»

Ακριβό εμπόριο ελπίδας από τον ψευτογιατρό – Πόσο πουλούσε τα… θαυματουργά «φιαλίδια»

Σοκάρουν οι νεότερες πληροφορίες για τα “ανδραγαθήματα” του νέου ψευτογιατρού που υποσχόταν δήθεν αποτελεσματικές θεραπείες στα απελπισμένα θύματά του που προσπαθούσαν απλώς να ελπίζουν για την υγεία τους.

Ο ψευτογιατρός εκμεταλλευόταν την απελπισία ανθρώπων που έπασχαν από σοβαρές ασθένειες μαζί με τον συνεργό του. Οι Αρχές, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, είναι κοντά στη σύλληψή του που ίσως πραγματοποιηθεί και σήμερα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου είπε ότι ο ψευτογιατρός εμφανιζόταν ως νευρολόγος και ο συνεργός του από τη Γερμανία ως γενετιστής και έταζαν θεραπείες με βλαστοκύτταρα και πεπτίδια. Εξήγησε ότι χρέωνε τις θεραπείες του ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του κάθε ασθενούς και το πόσα χρήματα ήταν διατεθειμένος να ξοδέψει.

«Έφτασε το κάθε φιαλίδιο να το πουλάει για 25.000-30.000 ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

15 περιπτώσεις εξαπάτησης

Η κ. Δημογλίδου πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής έχουν έρθει στο φως μόνο 15 περιπτώσεις, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης θα προκύψουν και άλλα θύματα.

Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ είπε ότι η δικογραφία έχει παραδοθεί στην εισαγγελία και αναμένονται τα αποτελέσματα από την κύρια ανάκριση.

Συμπλήρωσε ότι ο ίδιος άνθρωπος είχε καταγγελθεί από το 2016 για απάτη και όχι για ανθρωποκτονία, όπως είναι τώρα οι κατηγορίες, και του είχαν από τότε επιβληθεί περιοριστικοί όροι, οπότε ήδη υπήρχε ένα ιστορικό που σήμανε συναγερμό στις Αρχές.

Πλησιάζουν οι Αρχές

Ο ψευτογιατρός και ο συνεργός του είναι αντιμέτωποι με ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, πρόκληση σωματικών βλαβών και απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Μέχρι στιγμής ο ψευτογιατρός δεν έχει συλληφθεί, ωστόσο οι Αρχές βρίσκονται στα ίχνη του και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να συλληφθεί ακόμα και σήμερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter