Ακροβασίες από ΝΔ

Ακροβασίες από ΝΔ

Ο εισηγητής της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης, διατύπωσε ένα πολιτικά ακροβατικό σκεπτικό, λέγοντας μεν πως πρόκειται για «δήθεν ζημία του Δημοσίου», όμως εάν και εφόσον προκύπτει ζημία τότε οι ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν στους επόμενους υπουργούς Υγείας, δηλαδή τους Π. Κουρουμπλή, Α. Ξανθού και Π. Πολάκη.

Δηλαδή, εκείνοι που θεσμοθέτησαν την φερόμενη ζημία δεν φέρουν καμία ευθύνη, ενώ αντιθέτως οι υπουργοί που συνέβαλλαν στη μείωση του υπέρογκου κόστους της συγκεκριμένης εξέτασης πρέπει να διερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη.

«Το γεγονός ότι μειώθηκε η τιμή το θεωρείτε επιλήψιμο;» παρενέβη ρωτώντας τον εισηγητή της ΝΔ ο κ. Μπαλωμενάκης, με τον κ. Κεφαλογιάνη να αποφεύγει εντέχνως την απάντηση με την εξής ερώτηση: «Εξετάζετε εμένα;».

Αναφορικά με τον τότε υπουργό Υγείας Μ. Βορίδη, ο κ. Κεφαλογιάνης ισχυρίστηκε ότι δεν φέρει καμία ευθύνη επειδή υιοθέτησε τις γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων φορέων και συνάμα δεν είναι υποχρεωμένος να έχει τόσο εξειδικευμένες γνώσεις!

Μάλιστα, ο εισηγητής της ΝΔ υπερασπίστηκε πλήρως τον κ. Σαλμά, λέγοντας πως δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο εμπλοκή του στην υπόθεση.

Μάλλον ο κ. Κεφαλογιάννης αγνοεί ότι στις έγγραφες ενστάσεις δύο διευθύνσεων του ΕΟΠΥΥ για την αντιστοίχιση του κόστους των αρθροσκοπήσεων Σαλμά με ΚΕΝ, οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Οργανισμού αποκαλύπτουν ότι ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου έδωσε το «παρών» στην κλειστού τύπου συνεδρίαση οργάνων του ΕΟΠΥΥ για την υπογραφή σύμβασης μεταξύ του Οργανισμού και του τύποις διαγνωστικού κέντρου συγγενών του κ. Σαλμά. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter