Ακροδεξιά δεκανίκια

Ακροδεξιά δεκανίκια

Μπορεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και μόνο -γιατί στο κόμμα εξακολουθεί να ανήκει- τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο υπό την πίεση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, πολλά όμως στελέχη αλλά και υπουργοί του κρατούν μια στάση που αν μη τι άλλο δεν θα την έλεγε κανείς επιδοκιμαστική απέναντί του.

Και δεν μιλάμε βέβαια για τον Άδωνη Γεωργιάδη που έκρυψε τη δυσφορία του πίσω από τη ρήση του ότι ένας είναι ο πρόεδρος της ΝΔ και λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης, ή για τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη που τα μπέρδεψε μη θέλοντας να εκτεθεί και τα έβαλε με τους δημοσιογράφους που «τόλμησαν» να τον ρωτήσουν για το θέμα.

Κατ΄ αρχήν στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, προσπάθησε να ξεπεράσει τις ρωγμές της γαλάζιας πολυκατοικίας περιοριζόμενος στη διαγραφή του ακροδεξιού βουλευτή από την Κοινοβουλευτική ομάδα αλλά αρνήθηκε να εκφράσει οποιαδήποτε άποψη εάν για παράδειγμα του ζητηθεί να παραδώσει την έδρα ή αν θα διαγραφεί από τη Νέα Δημοκρατία αφήνοντας ορθάνοικτη την πόρτα επιστροφής του, καθώς ήταν έντονη η αντίδραση πολλών ακροδεξιών βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.

Όμως στη συνέχεια πολλά αυτοδιοικητικά στελέχη με την ευκαιρία της επετείου ενός χρόνου από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν ψηφίσματα και να καταδικάσουν την ακροδεξιά βία που εκδηλώνεται πολύ έντονα τον τελευταίο καιρό.

Πρώτοι και καλύτεροι ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Και των δύο οι παρατάξεις καταψήφισαν ψηφίσματα κατά των νεοναζί μαζί με τα αυτοδιοικητικά απομεινάρια της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, αποδεικνύοντας ότι ανέχονται την εκκόλαψη του αυγού του φιδιού στους κόλπους τους.

Τα λίγα αλλά τρανταχτά αυτά παραδείγματα αποδεικνύουν ότι η Νέα Δημοκρατία έχει απομακρυνθεί από τα βασικά χαρακτηριστικά που της προσέδωσε ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τις πράξεις του, συναγωνίζεται τα «κατορθώματα» της προχουντικής ΕΡΕ και θέλοντας να στηρίξει την παραπαίουσα κυβέρνησή του συμμαχεί με όλα τα απομεινάρια της Χρυσής Αυγής.

Όμως γυρνάει τη χώρα πολλά χρόνια πίσω, σε εποχές που θέλει να ξεχάσει.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter