Ακροδεξιά και ρατσιστικά παραληρήματα για την πρωτοχρονιάτικη γιορτή στο Σύνταγμα

Ακροδεξιά και ρατσιστικά παραληρήματα για την πρωτοχρονιάτικη γιορτή στο Σύνταγμα

Ενας απίστευτος συνδυασμός ανοησίας, ρατσισμού και ακροδεξιάς παραπληροφόρησης υπήρξε όλη την πρώτη ημέρα του χρόνου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δύο ήταν τα θέματα που ενόχλησαν τους ρατσιστές και τους δήθεν πατριώτες. Το κοριτσάκι που βρισκόταν στο πλευρό του νέου δήμαρχου της Αθήνας Χάρη Δούκα και οι παλαιστινιακές σημαίες που ανέμισαν στη διάρκεια της γιορτής.

Για το πρώτο γράφτηκαν ρατσιστικά σχόλια επειδή ήταν… σκούρα μελαχροινή, λες και οι Ελληνες είναι όλοι ξανθοί γαλανομάτηδες.

Tο κοριτσάκι ήταν ελληνόπουλο 100% αλλά και προσφυγάκι να ήταν δεν θα άλλαζε το νόημα της γιορτής που είναι η χαρά και η αισιοδοξία για το νέο έτος.

Για τις παλαιστινιακές σημαίες που ενόχλησαν τους δήθεν πατριώτες, τι να πει κανείς; Κάποιοι εντελώς ανόητοι ή βαλτοί τις είπαν «σημαίες της Χαμάς» ενώ είναι οι κανονικές σημαίες της Παλαιστίνης, που τις έχουν τιμήσει και Ελληνες πρωθυπουργοί και υπουργοί Εξωτερικών σε επίσημες συναντήσεις, στην Αθήνα ή τη Δυτική Οχθη.

Επίσης ίδιες παλαιστινιακές σημαίες υψώθηκαν σε πολλές άλλες πόλεις του κόσμου. Στις ΗΠΑ σε Νέα Υόρκη και Βοστώνη υπήρξαν και διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Στο χορό των «αγανακτισμένων» ακροδεξιών μπήκε και ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης γράφοντας ότι «στον δήμο της Αθήνας μία σημαία υψώνεται και αυτή είναι της Πατρίδας μας της Ελλάδας. Τις σημαίες άλλων κρατών να τις υψώνει ο νέος δήμαρχος στο σπίτι του».

Οπως ήταν φυσικό πολλοί χρήστες του Χ ενημέρωσαν τον κ. Πλεύρη ότι κι άλλες ξένες σημαίες σηκώνονται στην Αθήνα και πιο πρόσφατη ήταν η σημαία του Ισραήλ πάνω στο κτίριο της Βουλής.

Διαβάστε επίσης: Δούκας: «Να ξαναθυμηθούμε την αξία της αλληλεγγύης» – Έτσι υποδέχτηκε η Αθήνα την καινούρια χρονιά (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter