Ακροδεξιά μνημονιακή στροφή

Ακροδεξιά μνημονιακή στροφή

Ολο ακροδεξιά έχει στρέψει το τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με ένα μείγμα των συνθημάτων «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» και «Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών» πορεύεται τις τελευταίες ημέρες ρίχνοντας και την τελευταία μάσκα της αποκαλύπτοντας το πραγματικό πρόσωπο της Δεξιάς.

Το χουντικής έμπνευσης κιτς που προβλήθηκε στην πρόσοψη του Κοινοβουλίου βάζοντας τα τανκς, πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική πολιτική ζωή της χώρας μέσα στον ναό της Δημοκρατίας, φέροντας στη μνήμη των παλαιότερων την ανατριχιαστική φωτογραφία με τα τεθωρακισμένα της χούντας στον περίβολό του, αλλά και η πρωτοφανής κίνηση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας λίγες μέρες μετά τον εορτασμό του Πολυτεχνείου για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί εάν τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις από τους πολιτικούς αρχηγούς Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Κουτσούμπα και Γιάνη Βαρουφάκη με αφορμή τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, ακυρώνουν το δημοκρατικό και φιλελεύθερο χαρακτήρα του πολιτεύματος.

Ταυτόχρονα ο προϋπολογισμός του 2021 που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών στη Βουλή σε συνάρτηση με το σχέδιο Πισσαρίδη που παρουσιάστηκε χθες στον πρωθυπουργός και το οποίο γυρίζει την ελληνική κοινωνία δεκάδες χρόνια πίσω, δείχνει τις πραγματικές διαθέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Εν μέσω πανδημίας επιχειρεί να επιβάλει μια αναδιανομή εισοδήματος που ότι συνέβη πριν από μια δεκαετία στην ελληνική οικονομία φαίνεται σαν μια περαστική ολιγόμηνη κρίση. Τα στοιχεία για το χρέος της χώρας που αναμένεται να φτάσει σε επίπεδα πάνω από 200% του ΑΕΠ, η ύφεση που κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει που θα φτάσει όχι μόνο φέτος αλλά και του χρόνου, η ανεργία που κτυπάει κόκκινο και η επανεμφάνιση των πολιτών που ψάχνουν τα σκουπίδια δείχνουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική κοινωνία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κρυπτόμενος πίσω από τη ρήση ότι εφαρμόζουμε το πρόγραμμα για το οποίο μας εξέλεξε ο ελληνικός λαός, οδηγεί την Ελλάδα πιστεύοντας ότι είναι ο νέος Μωυσής, σε μια εξαθλίωση που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τον Ιούλιο του 2019.

Έχοντας ενσωματώσει στο κόμμα του ότι ακροδεξιό παράσιτο κυκλοφορούσε, αναπολεί όχι μόνο τις αλήστου μνήμης πολιτικές της ΕΚΟΦ και της ΕΡΕ της προδικτατορικής περιόδου αλλά και αυτές της ίδιας της δικτατορίας.

Το απέδειξε ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Μόνο όταν τεντώνει κανείς το σκοινί αυτό σπάει και τότε καμία κυβέρνηση όσο και αν επιστρατεύσει βία και μνημόνια δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter