Ακροδεξιοί πίσω από τα επεισόδια στην Πτολεμαΐδα – Τραυματίστηκαν 4 αστυνομικοί και ένας πολίτης

Ακροδεξιοί πίσω από τα επεισόδια στην Πτολεμαΐδα –  Τραυματίστηκαν 4 αστυνομικοί και ένας πολίτης

Τέσσερις αστυνομικοί και ένας διαδηλωτής τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν σήμερα στην Πτολεμαΐδα, κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης των πρώτων πυροσβεστών από την Σχολή του Π.Σ.

Στοχευμένη και προαποφασισμένη ενέργεια «από ακραίους κύκλους που κινούνται με βάση ένστικτα, τα οποία δεν είναι συμβατά με τη δημοκρατία» χαρακτήρισε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, τα άτομα που προκάλεσαν τα επεισόδια σήμερα στην Πτολεμαΐδα, κατά την αποφοίτηση των πρώτων πυροσβεστών από τη Σχολή, όπου παραβρέθηκε η υπουργός και κατά τα οποία τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί και ένας πολίτης. Επισημαίνει δε ότι «ο λαός της Πτολεμαΐδας, ο λαός της Κοζάνης γύρισε την πλάτη» σε αυτούς τους ακραίους κύκλους.

Η Όλγα Γεροβασίλη, επίσης, σε ανάρτηση της στο Τwitter, δείχνει ευθέως τη Χρυσή Αυγή ως «παρούσα» στο «προσκλητήριο», που είχε γίνει από χτες μέσω του διαδικτύου για συγκέντρωση στην Πτολεμαΐδα των αυτοαποκαλούμενων «Πτολεμαίων της Μακεδονίας», επικαλούμενη και δήλωση που έκανε ο Χρυσαυγίτης βουλευτής Χρήστος Παππάς για τα επεισόδια, οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter χαρακτήρισε «προδότες» τους αστυνομικούς που «χτυπούν αλύπητα τους Έλληνες πατριώτες».

Ο Χρήστος Παππάς σε σημερινό του tweet, αναφέρει:

«Kτυπουν αλύπητα οι προδότες τους Έλληνες πατριώτες στην Πτολεμαΐδα.

Τίποτα δεν λυγίζει τους αγωνιστές της Μακεδονίας μας.

Η #Μακεδονια θα νικήσει !

Η #Ελλάδα θα νικήσει !»

Σημειώνεται ότι η υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε προειδοποιήσει από χτες με tweet ότι ακροδεξιοί κύκλοι καλούσαν σε συγκέντρωση στην Πτολεμαΐδα, τονίζοντας: «Ποντάρουν και πάλι στη βία, το φανατισμό και τη φασιστική εκτροπή».

Στη σημερινή δήλωσή της μετά τα επεισόδια, η κ. Γεροβασίλη αναφέρει: «Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για το Πυροσβεστικό Σώμα, την Πτολεμαΐδα και τη Δυτική Μακεδονία. Έχουμε τους πρώτους απόφοιτους της Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας, 73 άνδρες και 16 γυναίκες. Ωστόσο, αυτή τη μέρα επιχείρησαν να την αμαυρώσουν κάποιοι ακραίοι, προσπαθώντας να σταματήσουν την ορκωμοσία των πυροσβεστών. Πρόκειται για ακραίους κύκλους, που κινούνται με βάση ένστικτα τα οποία δεν είναι συμβατά με τη δημοκρατία. Επιτέθηκαν στην αστυνομία και έγινε σύγκρουση, στοχευμένη, προαποφασισμένη, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο λαός της Πτολεμαΐδας, ο λαός της Κοζάνης τους γύρισε την πλάτη».

Στο tweet, που ανάρτησε επίσης μετά απο λίγο, αναφέρει: «Στο προσκλητήριο των ακροδεξιών “Πτολεμαίων της Μακεδονίας” ανταποκρίθηκαν 15 “Πτολεμαίοι” και ο Χρυσαυγίτης βουλευτής Χρήστος Παππάς με δήλωσή του. Οι πολίτες της Πτολεμαΐδας τους γύρισαν την πλάτη. Γύρισαν την πλάτη στη βία και τη μισαλλοδοξία».

Τι λέει η Αστυνομία:

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν περίπου 50-60 άτομα, της ομάδας των αυτοαποκαλούμενων «Πτολεμαίων της Μακεδονίας» που συγκεντρώθηκαν σε απόσταση από τη σχολή, ανταποκρινόμενοι στο χθεσινό «προσκλητήριο ακροδεξιών κύκλων», επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό, που είχε στηθεί σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από τη Σχολή, με αποτέλεσμα να γίνουν συμπλοκές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ- ΜΠΕ από αστυνομική πηγή, επικεφαλής των «Πτολεμαίων», ήταν γνωστός ακροδεξιός της περιοχής, ο οποίος μάλιστα έχει και τη συνδικαλιστική ιδιότητα.

Οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν διακομίστηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Ο ένας έχει θλάση πλευρών, ο δεύτερος εξάρθρωμα ώμου και οι άλλοι δύο μώλωπες από χτυπήματα.




Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter