Ακρόπολη – Μαξίμου – Βερολίνο το δρομολόγιο της «γραμμής Σολτς» με… επιβάτη τον Μητσοτάκη

Ακρόπολη – Μαξίμου – Βερολίνο το δρομολόγιο της «γραμμής Σολτς» με… επιβάτη τον Μητσοτάκη

Στην Αθήνα βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης ο γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς. Πρόκειται για μία επίσκεψη την οποία το Μαξίμου και εν συνεχεία τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν ως μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία «για αναθέρμανση των ελληνογερμανικών σχέσεων», ωστόσο δεν πρόκειται παρά για την κατάθεση… επίσημων διαπιστευτηρίων από πλευράς κυβέρνησης Μητσοτάκη περί κοινής πίσω από τη «γραμμή» του Βερολίνου στα «φλέγοντα» ζητήματα που απασχολούν την Ε.Ε.

Διαβάστε επίσης: Διαπιστευτήρια… πίστης Μητσοτάκη στη Γερμανία – Στην Αθήνα την Τετάρτη ο Σολτς

Η «γραμμή Σολτς» έχει καταρτίσει ένα συγκεκριμένο διπλωματικό δρομολόγιο με πρώτη «στάση» την Ακρόπολη, στην οποία θα ξεναγήσει ο έλληνας πρωθυπουργός τον γερμανό καγκελάριο (στις 9 το πρωί), με επόμενη στάση το Μαξίμου (όπου θα πραγματοποιηθούν οι συζητήσεις) και… τερματικό σταθμό του δρομολογίου το Βερολίνο. Στις 3 Νοεμβρίου, η γερμανική κυβέρνηση θα διοργανώσει τη «Διαδικασία του Βερολίνου», με τη συμμετοχή των ηγετών τις ΕΕ, αλλά και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, παρουσία Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ενεργειακό, αμυντικά ζητήματα και ελληνοτουρκικά στην ατζέντα

Σύμφωνα με το Μαξίμου, η ατζέντα της σημερινής συζήτησης Μητσοτάκη – Σολτς θα περιλαμβάνει μία σειρά κρίσιμων ζητημάτων, με «κορωνίδα» το ενεργειακό, στο οποίο το Βερολίνο έχει εκφράσει σε όλους τους τόνους την αντίθεσή του με τη λογική μίας λύσης που περιλαμβάνει πλαφόν στις τιμές.

Παράλληλα, διαρρέεται ότι θα ανοιχτεί και το ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προσπαθεί… άνοιγμα προς το Βερολίνο, παρά τη δεδομένη ύπαρξη γερμανικών συμφερόντων με την Τουρκία, μέσω της πώλησης υποβρυχίων.

Tέλος, μέρος της συζήτησης αναμένεται να απασχολήσουν τα εξοπλιστικά, με τις φήμες περί αγοράς αρμάτων μάχης από τη Γερμανία να «οργιάζουν», αν και σε πρώτη φάση, το Μαξίμου διαψεύδει ότι υπάρχουν κινήσεις για την επίτευξη ενός τέτοιου deal με το Βερολίνο.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter