Ακρόπολη: Πριβέ ξεναγήσεις των 5.000 ευρώ με υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ακρόπολη: Πριβέ ξεναγήσεις των 5.000 ευρώ με υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της Ακρόπολης που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, φέρνει «τσουχτερές» αυξήσεις στα εισιτήρια, αλλά και… δώρα στα γερά πορτοφόλια.

Συγκεκριμένα, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έδωσε το «ΟΚ» για τη δυνατότητα δίωρης ιδιωτικής ξενάγησης στον Ιερό Βράχο. Οι πριβέ ξεναγήσεις θα απευθύνονται σε ολιγομελείς ομάδες οι οποίες καταβάλλοντας το ποσό των 5.000 ευρώ (συνολικά) θα μπορούν να περιηγηθούν στην Ακρόπολη για δύο ώρες.  Οι ξεναγήσεις αφορούν τις ώρες που ανατέλλει και δύει ο ήλιος.

Στις πριβέ επισκέψεις θα περιλαμβάνεται ξεναγός, ενώ φεύγοντας θα παίρνουν μαζί τους και… αναμνηστικά δώρα.

Την ίδια ώρα, το εισιτήριο στο ιερό μνημείο θα εκτοξευτεί από τα 20 ευρώ στα 30 ευρώ, δηλαδή πρόκειται για αύξηση της τάξεως του 50%. Το εισιτήριο στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα αυξηθεί κατά 66% και θα ανέλθει στα 20 ευρώ από τα 12 ευρώ που είναι σήμερα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αυξήσεις θα τεθούν σε ισχύ από 1 Απριλίου 2025.

Διαβάστε επίσης: Μενδώνη: Δίνει την διαχείριση των εισιτηρίων της Ακρόπολης σε ιδιώτες και ανακοινώνει αύξηση σοκ 50%

Το υπουργείο Πολιτισμού σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αναφέρει ότι οι ισχύουσες τιμές είναι πολύ χαμηλές σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Μεταξύ άλλων θα καταργηθούν τα ενιαία εισιτήρια με παραπάνω του ενός αρχαιολογικών χώρων ή μουσείων, ενώ καταργείται η διαφορετική τιμολόγηση της θερινής και της χειμερινής περιόδου με μία ίδια τιμή εισόδου ανά κατηγορία σε όλη την διάρκεια του έτους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά ομόφωνα τη νέα τιμολογιακή πολιτική.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter