Ακρως διδακτικό το σίριαλ της Προεδρίας

Ακρως διδακτικό το σίριαλ της Προεδρίας

Παιχνίδια με την Προεδρία της Δημοκρατίας και μάλιστα σε μια συγκυρία με οξυμένα τα εθνικά μας θέματα παίζει εσχάτως το Μέγαρο Μαξίμου.

Το γιατί το γνωρίζει μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κινεί τα νήματα πίσω από τις κουρτίνες.

Είναι από καθαρή ιδεοληψία στη λογική «στήριξες την κυβέρνηση Τσίπρα (λες και θα μπορούσε να κάνει κάτι άλλο), άρα είσαι persona non grata για μας»; Είναι από μικροκομματική λογική του τύπου «να τα βρούμε πάση θυσία με τη Φώφη και το ΚΙΝΑΛ»; Είναι και τα δύο; Οποιος και να είναι ο λόγος, είναι πραγματικά αχρείαστη και διχαστική λογική που θα μπορούσε να αποφευχθεί.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης θα μπορούσε να ανακοινώσει την όποια επιλογή του χωρίς να βάλει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον διευθυντή του γραφείου του να τουιτάρουν άρθρο που χλευάζει εμμέσως πλην σαφώς τον σημερινό ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο.

Δεν θα πω γιατί είναι σάρκα εκ της σαρκός της ΝΔ ούτε γιατί οι εξελίξεις περί τα εθνικά δείχνουν –αν όχι επιβάλλουν– προς την κατεύθυνση συναινετικών λύσεων και προτάσεων.

Θα πω μόνο γιατί ο σημερινός ΠτΔ εκλέχθηκε με 233 ψήφους, συνεπώς και με εκείνες της ΝΔ και ας μην ήταν μεταξύ αυτών η ψήφος του σημερινού πρωθυπουργού.

Είναι αυτονόητο ότι η αποδοκιμασία του σημερινού ΠτΔ είναι αποδοκιμασία όλων των βουλευτών της ΝΔ, και των σημερινών και υπουργών συμπεριλαμβανομένων που στήριξαν την εκλογή Παυλόπουλου το 2015.

Στα παλαιότερα των υποδημάτων του, θα μου πείτε, τα γράφει αυτά ο

Κυρ. Μητσοτάκης. Η στάση του στο θέμα της εκλογής ΠτΔ επιβεβαιώνει όσους ισχυρίζονται ότι το περιβάλλον του είναι τοξικό, ιδεοληπτικό και εκδικητικό, συνεπώς στα μείζονα κατώτερο των περιστάσεων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter