Ακτιβισμός κατά της χρήσης γούνας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Pyeongchang 2018

Ακτιβισμός κατά της χρήσης γούνας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Pyeongchang 2018

Η γνωστή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων, Άσλεϊ Φρούνο, αντιμετωπίζοντας τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες στην Pyeongchang, που θα φιλοξενήσουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, ζήτησε να μπει τέλος στο εμπόριο γούνας και δήλωσε ότι θέλει να στείλει ένα μήνυμα ότι η γούνα δεν έχει θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με τον υδράργυρο να βυθίζεται στους μείον 10 βαθμούς Κελσίου, και να καλύπτεται μόνο με λευκά εσώρουχα, «αυτιά λαγουδάκι» και ένα ζευγάρι ζεστά γάντια, η Φρούνο μίλησε στους δημοσιογράφους για περίπου 15 λεπτά σχετικά με τη στάση των ανθρώπων και την PETE (People for the Ethical Treatment of Animals), την ηθική μεταχείριση των ζώων και άλλα θέματα μπροστά από τους Ολυμπιακούς Κύκλους στο Alpensia Resort.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά της γούνας, τα μέλη της PETA διέκοψαν παρουσιάσεις μόδας σε όλο τον κόσμο, φωνάζοντας συνθήματα σε μοντέλα και ρίχνοντας κόκκινο χρώμα στις πασαρέλες, ενώ διασημότητες όπως η Beyonce και η Lady Gaga έχουν γίνει στόχοι κριτικής για τις επιλογές τους.

«Δυστυχώς η γούνα φοριέται από πολλούς Κορεάτες», δήλωσε η Φρούνο, προσθέτοντας ότι η Κίνα, ο οικοδεσπότης των Χειμερινών Αγώνων του 2022, είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς γούνας στον κόσμο.

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι όλοι, είτε είναι εδώ ως κάτοικοι, είτε ως τουρίστες, όπως και η Ολυμπιακή Επιτροπή, γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να φορούν γούνα. Αυτή είναι σκληρότητα ενάντια στα ζώα. Το 2018, δεν το χρειαζόμαστε αυτό».

Η Φρούνο μίλησε επίσης συνοπτικά για το αμφισβητούμενο εμπόριο κρέατος σκυλιών στη Νότια Κορέα, αλλά είπε ότι η PETA δεν είχε σχέδια για εκστρατεία σχετικά με ο θέμα κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

«Είμαστε ενάντια στο εμπόριο κρέατος σκυλιών αλλά σήμερα μιλάμε για γούνα», είπε. «Για την σκληρότητα απέναντι στα ζώα. Είτε πρόκειται για σκυλιά, είτε για κουνέλια, ρακούν».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter