Ακτιβιστές κατά του Brexit ανήρτησαν πανό που γράφει «Εξακολουθούμε να αγαπάμε την ΕΕ» (Video)

Ακτιβιστές κατά του Brexit ανήρτησαν πανό που γράφει «Εξακολουθούμε να αγαπάμε την ΕΕ» (Video)

Φιλοευρωπαίοι ακτιβιστές ανήρτησαν τεράστιο πανό το οποίο γράφει “We still love EU” («Εξακολουθούμε να αγαπάμε την ΕΕ») πάνω από τους λευκούς βράχους του Ντόβερ, κοντά σε ένα από τα βασικά λιμάνια της Βρετανίας που συνδέουν τη χώρα με τη Γαλλία και το Βέλγιο ενόψει της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ σήμερα το βράδυ.

Ο διοργανωτής της κινητοποίησης Άντονι Χουκ ανήρτησε στο Διαδίκτυο υλικό που είχε τραβήξει με drone από το πανό, στο οποίο εμφανίζεται μια βρετανική σημαία σε σχήμα καρδιάς αντί της λέξης «αγαπάμε».

Ο Χουκ, απερχόμενος ευρωβουλευτής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, εξήγησε ότι συγκέντρωσε περισσότερες από 10.000 λίρες για να πληρώσει για το πανό αυτό των 150 τετραγωνικών μέτρων «για όσους εκτιμούν τη σχέση μας με την ΕΕ».

Το πανό αυτό είναι «για τους 3 εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες που αποκαλούν σπίτι τους τη Βρετανία», έγραψε ο Χουκ. Είναι «για όσους από εμάς αυτή είναι μια φοβερή, αγχωτική εποχή», πρόσθεσε.

«Δυστυχώς δεν μπορούμε να σταματήσουμε το Brexit τώρα, αλλά μπορούμε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα στον κόσμο ότι εξακολουθούμε να αγαπάμε την Ευρώπη», είχε σημειώσει στην έκκλησή του για συγκέντρωση χρημάτων.

«Μπορεί να φεύγουμε, αλλά είτε ψηφίσατε υπέρ της αποχώρησης είτε υπέρ της παραμονής, εξακολουθούμε να θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις με τους πιο κοντινούς μας γείτονες στο μέλλον».

Ο Χουκ κάλεσε τους υποστηρικτές του «να βοηθήσετε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα στον κόσμο ότι ΔΕΝ είμαστε απλώς η χώρα του (επικεφαλής του κόμματος του Brexit) Νάιτζελ Φάρατζ, του (πρωθυπουργού) Μπόρις Τζόνσον και του (ακροδεξιού) Τόμι Ρόμπινσον».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter