Διαδικτυακή εκστρατεία

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας - Κύπρου με κρατική επιχορήγηση ζητούν επιχειρηματίες των δύο χωρών

Την επιχορήγηση της ακτοπλοϊκής γραμμής Κύπρου -Ελλάδος ζητά ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος των δύο χωρών, ο οποίος στηρίζει τη διαδικτυακή εκστρατεία πολιτών για το θέμα.

Σε ανακοίνωσή του, ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου-Ελλάδας αναφέρει ότι «η μόνη λύση για να υλοποιηθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση των δύο χωρών είναι η επιχορήγηση της γραμμής».

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι το θέμα αυτό συζητήθηκε επανειλημμένα από τον Σύνδεσμο, ο οποίος ανέλαβε και πρωτοβουλίες προς τις δύο κυβερνήσεις για επίτευξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου - Ελλάδας.

Ωστόσο, σημειώνεται, ότι «πάντοτε οι συζητήσεις κατέληγαν στο ότι η σύνδεση αυτή δεν θα ήταν οικονομικά συμφέρουσα για καμία ναυτιλιακή εταιρεία, οπότε το εγχείρημα εγκαταλειπόταν». Αυτό το επιχείρημα, όπως προστίθεται στην ανακοίνωση, έχει δώσει επανειλημμένως και ο υπουργός Μεταφορών, Μάριος Δημητριάδης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις.

Ο Σύνδεσμος υποστηρίζει, ότι αν γίνει μια σωστή και λεπτομερής κοστολόγηση της ακτοπλοϊκής γραμμής Κύπρου - Ελλάδας και αν οι δύο κυβερνήσεις αποδεχθούν να την επιχορηγήσουν (με δικά τους χρήματα και ίσως ευρωπαϊκά κονδύλια), τότε μπορεί να καταστεί εφικτή.

Τέλος, τονίζει ότι μια τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου - Ελλάδας «θα δημιουργήσει πολλά θετικά αποτελέσματα για τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών, στις εμπορικές και τουριστικές σχέσεις τους καθώς και σε άλλους τομείς».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.