Ακυβέρνητη χώρα

Ακυβέρνητη χώρα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σέρνει τη χώρα χωρίς αιδώ στην καταστροφή.

Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή στην οποία ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι οι υπουργοί του έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού αλλά στη Θεσσαλονίκη και όχι ότι την ευθύνη την έχει το ανεξέλεγκτο άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι. Κάπως βέβαια έπρεπε να δικαιολογήσει την δραματική άνοδο των κρουσμάτων, των διασωληνώσεων και των θανάτων, έστω και αν δεν τον πιστεύει κανείς.

Δυστυχώς όμως γίνονται και άλλα γεγονότα στην πολιτική ζωή της χώρας παράλληλα με την πανδημία του κορονοϊού τα οποία θάβουν η κυβέρνηση και τα φιλικά της «πέτσινα» Μέσα Ενημέρωσης.

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι γνωστό ότι δεν περνούν και την καλύτερη περίοδό τους. Ότι όμως η ελληνική διπλωματία έχει συνεχείς ήττες. Η υποστήριξη της Αρμενίας στον πόλεμο για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ αποτελεί μία από αυτές, ειδικά όταν η Τουρκία στήριξε με όλα της τα μέσα, πολεμικά και διπλωματικά, τον νικητή της διένεξης αυτής το Αζερμπαϊτζάν.

Η δεύτερη και ίσως πολύ σοβαρότερη έρχεται από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού και προκάλεσε πανικό σε Μαξίμου και ΥΠΕΞ. Στην έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δηλώνεται ρητά αδυναμία να προσκομιστεί κατάλογος με επιβεβαιωμένες τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο από τον Ιανουάριο του 2017 γιατί όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «η Ελλάδα διεκδικεί έναν εναέριο χώρο που εκτείνεται έως τα 10 μίλια από την ακτογραμμή της και χωρικά ύδατα έως 6 ναυτικά μίλια». Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο οι δύο χώροι πρέπει να συμπίπτουν και έτσι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν 6 ναυτικά μίλια για τον εναέριο χώρο και τα χωρικά ύδατα. Ουσιαστικά δηλαδή υιοθετούν τις θέσεις της Τουρκίας.

Τρίτη ήττα, το ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis οργώνει το Αιγαίο ανενόχλητο με την Τουρκία να ζητάει διάλογο και την Ελλάδα να διαμαρτύρεται.

Τόμπολα στην εξωτερική πολιτική. Ας μην μιλήσουμε για την οικονομία που πλέον οι «άριστοι» οικονομολόγοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη παραδέχονται καθημερινά ότι έχουν πέσει έξω στις εκτιμήσεις τους της προηγούμενης ημέρας για την ύφεση, την ανεργία και το χρέος που φουντώνει ανεξέλεγκτο.

Όταν μάλιστα ο Κυριάκος και η παρέα του έχουν τοποθετήσει όλες τις ελπίδες τους για την έξοδο από το τούνελ στην επόμενη τουριστική περίοδο και στα κονδύλια που θα λάβει από το Ταμείο ανασυγκρότησης καταλαβαίνει κανείς ότι το καράβι πλέει στην φουρτούνα χωρίς πλήρωμα και καπετάνιο. Το ότι θα τσακιστεί στα βράχια είναι σίγουρο, το ερώτημα στα χείλη των επιβατών είναι με ποιο τρόπο θα μπορέσουν να σωθούν.

Και στην περίπτωση αυτή οι προσευχές δυστυχώς δεν βοηθούν!

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter