Αλ-Σίσι: Υποσχέσεις για ολοκλήρωση των επιχειρήσεων κατά του ISIS στο Σινά

Αλ-Σίσι: Υποσχέσεις για ολοκλήρωση των επιχειρήσεων κατά του ISIS στο Σινά

Τον τερματισμό “μόλις καταστεί δυνατό” των στρατιωτικών επιχειρήσεων που διεξάγονται από κοινού με τις αστυνομικές δυνάμεις κατά των τζιχαντιστών στην περιοχή του Σινά υποσχέθηκε ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι.

Σχεδόν 200 τζιχαντιστές και τουλάχιστον 33 μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων έχουν σκοτωθεί από την έναρξη, στις 9 Φεβρουαρίου, της μεγάλης επιχείρησης κατά της αιγυπτιακής πτέρυγας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, ο Σίσι δήλωσε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις θα ολοκληρώσουν “αυτή την αποστολή μόλις καταστεί δυνατό”. Δήλωσε επίσης ότι το αναπτυξιακό σχέδιο που άρχισε το 2014 στη χερσόνησο, θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2022.

Αυτό το σχέδιο ανάπτυξης εφαρμόζεται σε συνδυασμό με τις “προσπάθειες του στρατού και της αστυνομίας” για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών, τόνισε ο Σίσι απευθυνόμενος στους κατοίκους του Σινά. “Είναι μια δύσκολη περίοδος αλλά αν δεν είχαμε λάβει αυτά τα μέτρα, (κατά του ΙΚ) θα είχαμε χάσει το Σινά”.

Από την έναρξη της επιχείρησης “Σινά 2018”, ο στρατός βεβαιώνει ότι οι πολίτες στηρίζουν την επιχείρηση και ότι λαμβάνουν ανθρωπιστική βοήθεια η οποία περιλαμβάνει και τρόφιμα.

Ωστόσο η οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) επισήμανε τη Δευτέρα σε έκθεσή της ότι λόγω της επιχείρησης “έως 420.000 κάτοικοι τεσσάρων πόλεων στο βορειοανατολικό τμήμα” της χερσονήσου του Σινά χρειάζονται “επειγόντως” ανθρωπιστική βοήθεια.

Εκπρόσωπος του αιγυπτιακού στρατού καταδίκασε την έκθεση δηλώνοντας ότι το περιεχόμενό της βασίζεται “σε μη αξιόπιστες πηγές”. “Συνεχίζουμε τη διανομή μερίδων φαγητού στους κατοίκους, συμπεριλαμβανομένων αυτών που διαμένουν στις περιοχές όπου διεξάγονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις”, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τάμερ Αλ-Ριφάι.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter