Αλά καρτ εφαρμογή νόμου για τον… φον Στουρνάρα

Αλά καρτ εφαρμογή νόμου για τον… φον Στουρνάρα

Τουλάχιστον ως αρχιερέα, αν όχι ως πρόεδρο της Δημοκρατίας, φαίνεται πως αντιμετωπίζει η αστυνομία τον… Ιωάννη Στουρνάρα.

Γι’ αυτό και του αναγνωρίζει την ειδική μεταχείριση που ορίζει ο νόμος για κάποιους ανώτατους πολιτειακούς παράγοντες, στους οποίους όμως δεν συμπεριλαμβάνεται ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ετσι, ανάμεσα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους υπουργούς, του αρχιερείς και τους υπόλοιπους που ρητώς εξαιρούνται, βάσει συγκεκριμένων διατάξεων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (ΚΠΔ), από την υποχρέωση να προσέρχονται οι ίδιοι για να καταθέτουν ως μάρτυρες στη ΓΑΔΑ, κάποιοι αστυνόμοι της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΔΗΕ) «στρίμωξαν» και τον διοικητή της ΤτΕ.

Δεν εξηγείται διαφορετικά, όπως προκύπτει από το περιεχόμενο καταγγελίας ενώπιον εισαγγελέα, η «επιλεκτική και μη νόμιμη» μεταχείριση που φέρεται ότι επεφύλαξαν στο πρόσωπο του κ. Στουρνάρα.

Ως ανακριτικοί υπάλληλοι όχι μόνο δεν εξέτασαν –για υπόθεσή του– τον διοικητή της ΤτΕ στην υπηρεσία τους στη ΓΑΔΑ, όχι μόνο τον επισκέφτηκαν οι ίδιοι σε άλλον χώρο, αλλά, όπως καταγγέλλεται, βεβαίωσαν κι από πάνω στη σχετική έκθεση ένορκης εξέτασης μάρτυρα ότι εμφανίστηκε ο ίδιος για να καταθέσει.

Καθιστώντας έτσι –όπως αναφέρει ο καταγγέλλων– «την από 01/06/2017 έκθεση ένορκης εξέτασης του Ιωάννου Στουρνάρα ψευδή, τουλάχιστον κατά το μέρος που αναφέρει ότι εμφανίσθηκε ενώπιον των ανακριτικών υπαλλήλων, ενώ η αλήθεια είναι ότι οι ίδιοι, άνευ οιουδήποτε νόμιμου λόγου, μετέβησαν για να λάβουν κατάθεσή του σε άγνωστο τόπο (εικάζω μετά βεβαιότητος ότι η κατάθεση ελήφθη είτε στην Τράπεζα της Ελλάδος είτε στην οικία του)».

Αν τώρα κάποιοι ζήτησαν από τους ανακριτικούς υπαλλήλους να κάνουν χρήση του άρθρου 215 παρ. 2 του ΚΠΔ, σύμφωνα με το οποίο στην κατοικία τους εξετάζονται οι μάρτυρες που λόγω ασθένειας ή γηρατειών δεν μπορούν να εμφανιστούν, δεν προκύπτει από πουθενά.

Το βιβλίο εισόδου

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά για να δούμε πώς από τη ΓΑΔΑ, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, μέχρι τα κεντρικά της ΤτΕ, στην οδό Ελ. Βενιζέλου, η απόσταση για τους δύο αστυνομικούς μάλλον έγινε… ένας Στουρνάρας δρόμος.

Μάλιστα, η ΤτΕ εμφανίζεται και ως τόπος κατοικίας του κ. Στουρνάρα στην επίμαχη έκθεση ένορκης εξέτασης, ο οποίος παρεμπιπτόντως ως επάγγελμα δεν δηλώνει διοικητής της ΤτΕ αλλά σκέτο οικονομολόγος.

Ολα ξεκίνησαν εξαιτίας μιας ανάρτησης του δημοσιογράφου Γιώργου Φιλιππάκη στο Facebook, ο οποίος σχολιάζοντας την έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο που επέβαινε ο Λουκάς Παπαδήμος ασκούσε σκληρή κριτική στο θύμα της επίθεσης αλλά και στον Γ. Στουρνάρα. Τους χαρακτήριζε «ξεπουλημένους υπαλλήλους των Τραπεζών ντόπιων και ξένων που ευθύνονται για το κατάντημα και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού», ενώ καταλήγοντας ανέφερε «για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα».

Το σχόλιο προώθησε άμεσα, στις 28.05.2017, ο Ιωάννης Στουρνάρας, στον διευθυντή της ΔΔΗΕ, ο οποίος την ίδια μέρα το διαβίβασε στην εισαγγελία.

Αυθημερόν ο εισαγγελέας διέταξε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τρία αδικήματα και δη για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων – βιαιοπραγίες ή διχόνοια, απειλή διάπραξης εγκλημάτων, πρόκληση και προσφορά για την εκτέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος.

Στις 30/05/2017 ελήφθη ένορκη κατάθεση αστυνομικού της ΔΔΗΕ που ακολούθησε τα ηλεκτρονικά ίχνη και εντόπισε τον Γ. Φιλιππάκη ως εκείνον που ανάρτησε το επίμαχο σχόλιο, ενώ 01/06/2017 και ώρα 18,20, σύμφωνα με την έκθεση ένορκης εξέτασης μάρτυρα, εμφανίστηκε ενώπιον των ανακριτικών υπαλλήλων της ΔΔΗΕ και κατέθεσε σχετικά ο διοικητής της ΤτΕ.

Οπως όμως βεβαιώνει έγγραφο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, τμήμα Εσωτερικών Λειτουργιών, φρουρά ΑΜΑ, από το βιβλίο κίνησης επισκεπτών δεν προκύπτει εκείνη την ημέρα είσοδός του στη ΓΑΔΑ.

«Η παραπάνω διαπίστωση» αναφέρεται στις έγγραφες εξηγήσεις του Γ. Φιλιππάκη, τον οποίο εκπροσωπεί ο δικηγόρος Ιωάννης Λαμπίρης «καθιστά την έκθεση ένορκης εξέτασης του Ιωάννου Στουρνάρα ψευδή, τουλάχιστον κατά το μέρος που αναφέρει ότι εμφανίσθηκε ενώπιον των ανακριτικών υπαλλήλων».

H υπόθεση

Στην ουσία της υπόθεσης, ο «ύποπτος» τέλεσης των τριών αδικημάτων αρνείται να δεχτεί, όπως αναφέρει, «ότι με μια πράξη διέπραξα τρία αυτοτελή αδικήματα».

Βλέπει μάλιστα «προσπάθεια να θεμελιωθεί σε κάθε περίπτωση εναντίον μου κατηγορία για οποιοδήποτε από τα τρία αδικήματα “βολεύει” περισσότερο».

Επισημαίνει δε –μεταξύ άλλων– στις έγγραφες εξηγήσεις του ότι «η ανησυχία μου επιτείνεται από το ότι ενώ ο Ιωάννης Στουρνάρας υπέβαλε έγκληση εναντίον μου ισχυριζόμενος ότι συκοφαντήθηκε και εξυβρίσθηκε από εμένα, εντούτοις ουδεμία παραγγελία δόθηκε για τη διερεύνηση των αδικημάτων της εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμισης, γεγονός που με οδηγεί στην εκτίμηση ότι τούτο έγινε για να μην υποστεί τη βάσανο της επ’ ακροατηρίω διαδικασίας, (εάν η υπόθεση οδηγηθεί εκεί)».

«Εγώ με το συγκεκριμένο σχόλιο» τονίζει «άσκησα δριμύτατη κριτική για όσα έπραξε εις βάρος της χώρας, υπό την ιδιότητά του ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και ως υπουργός Οικονομικών».

Για δε την τρομοκρατική
επίθεση σε βάρος Παπαδήμου: «Δεν την επικροτώ αλλά ούτε είμαι υποχρεωμένος να
πω ότι με ενοχλεί, λίγο ή πολύ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter