Αλαφούζος κατά Μπέου για το «μαρούλι»

Αλαφούζος κατά Μπέου για το «μαρούλι»

Ο Συνεταιρισμός της Σούπερ Λίγκας ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2006 και ένας από τους βασικούς του σκοπούς είναι «η, κατόπιν έγγραφης ανάθεσης από μέλος/-η του συνεταιρισμού, συλλογική διαχείριση δικαιωμάτων ήχου και εικόνας των αγώνων ποδοσφαίρου του πρωταθλήματος Α’ Εθνικής για τη ραδιοφωνική, τηλεοπτική ή άλλη μετάδοση ή αναμετάδοση με οποιαδήποτε τεχνική μέθοδο ή μέσο, για την εγγραφή ή την αναπαραγωγή των αγώνων ή στιγμιοτύπων». Η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος πέτυχε για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά την τελευταία διετία οι μεγάλες ΠΑΕ κινήθηκαν μόνες τους για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερο κομμάτι από την τηλεοπτική πίτα. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το σκηνικό θα παραμείνει το ίδιο και την επόμενη σεζόν, εμφανίστηκε η COSMOTE TV και ενημέρωσε τον πρόεδρο του Συνεταιρισμό Λ. Μπουτσικάρη ότι θέλει την κεντρική διαχείριση του πρωταθλήματος. Και αντί στην Λίγκα να πανηγυρίζουν με δεδομένο ότι το τηλεοπτικό προϊόν θα το διεκδικήσει και η Nova, άρχισαν να πλακώνονται! Μέσα στην εβδομάδα πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους ΠΑΕ για τα τηλεοπτικά και «αρπάχτηκε» ο Γιάννης Αλαφούζος με τον Αχιλλέα Μπέο. Ο πρόεδρος του Βόλου μιλώντας και εξηγώντας την πρόταση του για την ανάγκη κεντρικής διαχείρισης στα τηλεοπτικά δικαιώματα, είπε:

«Δεν αντέχουμε άλλο να υπάρχουν ομάδες που θα μένουν χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο και θα παρακαλούν για να υπογράψουν την τελευταία ημέρα πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Τελευταία φορά. Δεν αντέχουμε άλλο. Υπάρχουν ήδη τέσσερις ομάδες που έχουν κάνει συμβολαιογραφική πράξη για να προχωρήσουν ενωμένες. Να ξέρετε του χρόνου πρωτάθλημα έτσι δεν θα γίνει, θα πάμε στα δικαστήρια… Αν μπορούν οι μεγάλοι να το κάνουν μόνοι τους πρωτάθλημα».

Ο Γιάννης Αλαφούζος αντέδρασε και υποστήριξε: «Έτσι κύριε Μπέο. Εκβιάζουν οι τέσσερις ομάδες. Υπό απειλή και εκβιασμούς εγώ δεν συνεργάζομαι με κανέναν και ποτέ στη ζωή μου. Κύριε Μπέο, πήρατε 1.6 εκατ. από το στοίχημα με την ΚΥΑ, αλλά για αυτό δεν είπατε κάτι…».

Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί αν οι μεγάλοι υπογράψουν ξεχωριστά συμβόλαια θα πάρουν και περισσότερα χρήματα, ενώ με την κεντρική διαχείριση θα χάσουν 1 ίσως και 2 εκατ. ευρώ. Όπως εύστοχα είχε πει ο αείμνηστος πρόεδρος του Ιωνικού Νίκος Κανελλάκης, στο ποδόσφαιρο «όλα γίνονται για το μαρούλι».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter