Αλαφούζος: «Συστηματική και ακραία η εύνοια για Ολυμπιακό, έπρεπε να πάει φυλακή ο Σπάθας»

Αλαφούζος: «Συστηματική και ακραία η εύνοια για Ολυμπιακό, έπρεπε να πάει φυλακή ο Σπάθας»

Ιδιαίτερα σκληρή στάση, κατά του Ολυμπιακού και του διαιτητή Ηλία Σπάθα, είχε ο Γιάννης Αλαφούζος στην κατάθεση του στην Επιτροπή Δεοντολογία της ΕΠΟ στην πολύκροτη υπόθεση της «Συμμορίας».

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανέφερε ότι ο Β. Μαρινάκης είχε επιρροή στον πρόεδρο της ΕΠΟ Γ. Σαρρή, ότι από τον Ολυμπιακό έδειραν τρεις δημοσιογράφους του Σκάι και ότι ο Σπάθας έπρεπε να πάει φυλακή.

«Κατά την εκτίμηση μου υπήρχε συστηματική εύνοια στον Ολυμπιακό, από το 2012 μέχρι πριν από μερικά χρόνια, σε σημείο ακραίο. Είχαν κεντρική κατεύθυνση. Σφύριζαν υπέρ του Ολυμπιακού ανύπαρκτα πράγματα. Η εύνοια δεν ήταν μόνο διαιτητική, είχε πολλές… εύνοιες, ακόμα περισσότερο κατά των ομάδων που δεν ήταν στο άρμα του. Εις βάρος του Παναθηναϊκού σε σημείο ακρότατο», υποστήριξε ο Γ. Αλαφούζος, ο οποίος συνέχισε λέγοντας ότι «ο Μαρινάκης είχε επιρροή στον Σαρρή. Θυμάμαι επίσης ένα περιστατικό όπου ο Μαρινάκης πήρε τηλέφωνο τον Κουρίδη της ΕΠΟ για ένα παιχνίδι του Εθνικού Γαζώρου, για να αλλάξει μία απόφαση. Τα έχω ακούσει αυτά και μετά ο Βρέντζος έλεγε ότι κατάφερε να εξυπηρετήσει τον Τύρναβο. Εδώ έχουμε αλλοίωση αποτελέσματος στην απόφαση της Εφέσεων. Ηρθε η UEFA και άλλαξε την ΕΠΟ πριν από 2-3 χρόνια, δεν μπορεί να είναι τυχαίο αυτό. Ισχύει ότι όποιος ελέγχει την ΕΠΟ, ελέγχει και την διαιτησία. Φέτος δεν ισχύει αυτό, αυτό οφείλεται στην UEFA, δεν μπορούν να τα κάνουν αυτά, επειδή ήρθαν οι ξένοι. Κάθε Κυριακή ήθελε να ξεφτιλίζει τους αντιπάλους του ο Ολυμπιακούς. Δεν θέλω να πω ονόματα, γιατί υπάρχει και βία. Εχουν δείρει τρεις δημοσιογράφους του Σκάι από τον Ολυμπιακό.

Η βαθμολογία των διαιτητών ήταν απαράδεκτη και προκλητική. Ξέραμε ότι δεν τους τιμωρούσαν οι παρατηρητές».

Για τον Σπάθα ο Αλαφούζος μίλησε αρκετές φορές στην κατάθεση του και μεταξύ άλλων είπε: «Ας πούμε ένα παιχνίδι του ΠΑΟ με την Ξάνθη με διαιτητή τον Σπάθα. Στημένη συμπεριφορά με τον τρόπο που σφύριξε εις βάρος του ΠΑΟ. Υπήρχε σκοπιμότητα. Απολύτως. Ήταν ακραίες διαιτησίες, διατεταγμένες αποστολές για να εξοντώσουν ομάδες.

Τα πάντα ήταν ελεγχόμενα και αδιαφανή. Τον Σπάθα θα τον θυμάμαι για πάντα για την άθλια, ακρότατη, στοχευμένη διαιτησία με την Ξάνθη. Είχε πρόθεση να δώσει συγκεκριμένες αποφάσεις, δεν έκανε σφάλμα, έκανε το σωστό για να αδικήσει την αντίπαλη ομάδα του Ολυμπιακού. Οι εισηγήσεις που πήρε ο Χιου Ντάλας ήταν τέτοιες για να τον ορίσει. Προφανώς ήταν άσχετος ο Ντάλας. Αυτοί που διαιτήτευαν υπέρ του Ολυμπιακού ήταν διεθνείς και αυτοί που σφύριζαν κατά δεν γινόντουσαν ποτέ διεθνείς. Κλασσική περίπτωση πίεσης.

Τώρα ο Σπάθας δεν παίζει πουθενά, αυτοί που ήρθανε από UEFA και είναι ανεπηρέαστοι, τον κόψανε. Ο Σπάθας με είχε βγάλει από τα ρούχα μου, ήταν ελεγχόμενη η κατάσταση για τα πάντα στην ΕΠΟ, η κατάσταση ήταν τραγική. Δεν συζητάμε για μεμονωμένα λάθη, μιλάμε για μια συμμορία… Ενα λάθος μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε και να είναι ακρότατο. Συστηματικές ενέργειες όμως, κάθε Κυριακή, δεν είναι τυχαία λάθη. Η τιμωρία του Σπάθα τότε ήταν αστεία. Είχε κάνει τόσες πολλές απάτες που ήταν τραγικό, έπρεπε να πάει φυλακή».

Ο Γιάννης Αλαφούζος είπε ακόμα:

*** «Εφτασα στο σημείο να θέλω να αποχωρήσω από το ποδόσφαιρο. Εγώ έβλεπα μια συνέχεια ενεργειών, ανεξήγητες. Θυμάμαι τον τελικό Κυπέλλου με Αστέρα και Ολυμπιακό που ήταν ακρότατη η διαιτησία του κ. Γιάχου».

***Ο ΠΑΟ κι ενώ είχε μια ευκαιρία να καθαρίσει το ποδόσφαιρο, για μία διετία, δεν το έκανε. Και ακολούθησε τα χνάρια του Κόκκαλη που κατέστρεψε το ποδόσφαιρο».

*** «Εχω καταθέσει υπομνήματα παντού και δεν έγινε τίποτα. Και με εντυπωσιάζει και αυτό που γίνεται σήμερα εδώ, δεν περίμενα να φτάσει εδώ η υπόθεση…».

***Για τον Ολυμπιακό: «Από την εποχή Κόκκαλη δημιούργησε ένα σύστημα που είχε τον έλεγχο της διαιτησίας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter