Αλαφούζος – Τερίμ: Το λες και κάρμα…

Αλαφούζος – Τερίμ: Το λες και κάρμα…

Μόλις 142 ημέρες κράτησε η συνεργασία του Γιάννη Αλαφούζου με τον Φατίχ Τερίμ στον Παναθηναϊκό. Το χρονικό μιας εξ αρχής αποτυχημένης επιλογής έλαβε τέλος κι επίσημα σήμερα, με τον ιδιοκτήτη της «πράσινης» ΠΑΕ να βρίσκεται για τα καλά με την πλάτη στον τοίχο καθώς με δύο μόλις παιχνίδια να απομένουν, οι «πράσινοι» κινδυνεύουν άμεσα να μείνουν εκτός Ευρώπης τη νέα αγωνιστική περίοδο. Για να σωθούν από ένα τέτοιο «ναυάγιο», θα πρέπει ή να νικήσουν την ερχόμενη Κυριακή τον Ολυμπιακό στην αυλαία των πλέι οφ και να τερματίσουν στη 3η θέση του πρωταθλήματος ή αν δεν τα καταφέρουν, θα πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουν τον Αρη στον τελικό του Κυπέλλου το μεθεπόμενο Σάββατο (25/5) στο Βόλο. Διόλου εύκολα πράγματα και μάλιστα σε μια χρονική συγκυρία που η ομάδα βρίσκεται σε κρίση και με τους οπαδούς της… στα κάγκελα.

Με 14 «πέτρινα» χρόνια στη πλάτη του Παναθηναϊκού, εξ των οποίων τα 12 την εποχή Αλαφούζου, ο κόσμος των «πράσινων» πνέει μένεα κατά του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ για τις πολλές κάκιστες αλλά κυρίως αψυχολόγητες αποφάσεις που παίρνει (με πιο σημαντική την απόλυση Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον περασμένο Δεκέμβριο) και τον καλεί εδώ και πολύ καιρό «να βρει να πουλήσει και να φύγει». Μάλιστα μεθαύριο Κυριακή οι οργανωμένοι της Θύρας 13 έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ στο Πεδίο του Αρεως και πορεία στο γήπεδο «Απ. Νικολαϊδης», πριν το ντέρμπι με τον «αιώνιο»…

Οσον αφορά στον Φατίχ Τερίμ, το τέλος του στον Παναθηναϊκό θα είχε έρθει πολύ νωρίτερα, αλλά τον έσωσε το γεγονός ότι κατάφερε να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου, αποκλείοντας Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στα πέναλτι, ενώ νίκησε δύο φορές εντός κι εκτός τους «ερυθρόλευκους» σε πρωτάθλημα και πλέι οφ. Ο Τούρκος προπονητής, μπορεί να μεσουράνησε με τη Γαλατασαράι και την εθνική Τουρκίας, πριν χρόνια, όμως τις δύο φορές που τόλμησε ενώ βρισκόταν στο απόγειο της προπονητικής του καριέρας (μόλις είχε κερδίσει το Κύπελλο UEFA του 2001 με την Γαλατά) να εργαστεί εκτός τουρκικών συνόρων, απέτυχε οικτρά. Η πρώτη απόπειρα ήταν όταν ανέλαβε τη Φιορεντίνα το 2001 αλλά αν και ξεκίνησε καλά, στη πορεία οι αλχημείες του, χωρίς να λογαριάζει το αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού και οι προστριβές με τη διοίκηση τον έφεραν μετά από έξι μόλις μήνες στην πόρτα της εξόδου. Στη συνέχεια την ίδια σεζόν ανέλαβε τη Μίλαν. Μια από τα ίδια και εδώ. Με νοοτροπία «όσα φάμε και όσα βάλουμε» ήρθε σε ρήξη με τη διοίκηση και απολύθηκε, μετά από μόλις πέντε μήνες συνεργασίας.

Ο Τερίμ επέστρεψε άρον άρον στην Τουρκία που θεωρείται ο πιο σημαντικός προπονητής της χώρας και συνολικά στην καριέρα του, ανέλαβε τέσσερις φορές την αγαπημένη του Γαλατασαράι και τρεις την εθνική Τουρκίας! Πέραν αυτών, μηδέν εις το πηλίκον. Κι ενώ ο 71χρονος κόουτς βρισκόταν παροπλισμένος την τελευταία τριετία, ήρθε ο Ατζούν Ινιτζάλι, επιστήθιος φίλος τόσο του Αλαφούζου (από την συνεργασία τους στον ΣΚΑϊ με το Survivor) όσο και του Τερίμ για να τους φέρει σε συμφωνία. Ετσι εντελώς αιφνιδιαστικά ο Αλαφούζος προσέλαβε τον Τούρκο τεχνικό, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τον αναμορφωτή του Παναθηναϊκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που έμαθε ότι αποχώρησε από την ομάδα, από… τα ΜΜΕ!

Όμως ό,τι συνέβη με τον Τερίμ το λες και κάρμα για τον Γιάννη Αλαφούζο. Πλήρωσε τις ακατανόητες επιλογές και αποφάσεις του. Με τον δηλωμένο οπαδό και επιστήθιο φίλο του Ταγίπ Ερντογάν, τον Φατίχ Τερίμ, ξεπερασμένο και ξεπεσμένο πια, να αποχωρεί με νέο αρνητικό ρεκόρ παραμονής σε έναν σύλλογο, τις 142 μέρες, λιγότερες ακόμα και από τις μέρες του στη Μίλαν. Μια επίδοση που μόνο Παναθηναϊκό δεν θυμίζει: 26 αγώνες, 14 νίκες, 6 ήττες, έξι ισοπαλίες…

Διαβάστε σχετικά:

Φατίχ Τερίμ: Η πρώτη δήλωση μετά το «διαζύγιο» με τον Παναθηναϊκό – Τι είπε για τη συνάντηση με τον Αλαφούζο


Ραγδαίες εξελίξεις στον Παναθηναϊκό: Παρελθόν ο Τερίμ από τον πάγκο – Ποιος τον αντικαθιστά άμεσα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter