«Άλαλη» η κυβέρνηση για την πρόταση εξαγοράς της Nova από την ΕΡΤ

«Άλαλη» η κυβέρνηση για την πρόταση εξαγοράς της Nova από την ΕΡΤ

Απουσία απάντησης χαρακτηρίζει την τοποθέτηση των επερωτούμενων υφυπουργών, Στ. Πέτσα και Ν. Παπαθανάση, ως προς την πρόταση του τομεάρχη Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ να εξαγοράσει η ΕΡΤ τη Nova – Forthnet για να «σπάσει» η ελληνική έκδοση του «μπερλουσκονισμού».

Με την παρουσία μόλις τεσσάρων βουλευτών της συμπολίτευσης, αριθμός που υπολείπεται από τους παρόντες βουλευτές της Ελληνικής Λύσης, οι δύο υφυπουργοί κλήθηκαν να βγάλουν τα… κάστανα της Επίκαιρης Επερώτησης από την φωτιά, αφού οι κ.κ. Σταϊκούρας και Γεωργιάδης προτίμησαν να απέχουν παρότι πρόκειται για θέματα συναρμοδιότητάς τους. Μάλιστα, ο κ. Παππάς επισήμανε δηκτικά ότι ελπίζει η απουσία των δύο κορυφαίων υπουργών να είναι προϊόν άδειας από τον Κυρ. Μητσοτάκη και όχι άλλων παραγόντων.

Σε αυτό το πλαίσιο, από κοινού ο υφυπουργός Οικονομίας με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ δεν ψέλλισαν λέξη για την πρόταση του τομεάρχη Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ να εξαγοράσει η ΕΡΤ τη Nova – Forthnet, αντί αυτή να καταλήξει στην Alter Ego με κούρεμα δανείων κατά 85%. Οι δύο υφυπουργοί προτίμησαν να αποσαφηνίσουν ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει σε ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της αγοράς. Μάλιστα, στο κάλεσμα του Ν. Παππά να ξεκαθαρίσουν αν η κυβέρνηση θα ζητήσει την παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το μονοπωλιακό καθεστώς που επιβάλλεται στα μίντια μέσω του μαρινακικού επεκτατισμού, οι δύο υφυπουργοί απάντησαν ότι αυτές οι πρακτικές τελείωσαν την 7η Ιουλίου και πως δεν συνάδουν με τη λειτουργία ευνομούμενων κρατών.

Ο πολιτικός αιφνιδιασμός του κ. Πέτσα από την πρόταση του Ν. Παππά ήταν τόσο εμφανής που δεν πήρε στιγμή το βλέμμα του από το κείμενο που ανέγνωσε ως απάντηση στην Επίκαιρη Επερώτηση των 43 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, παρότι ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ζήτησε συγκεκριμένη απάντηση επί αυτής της εναλλακτικής λύσης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter