Αλαλούμ με τα εμβόλια σε κρατούμενους των φυλακών Κορυδαλλού: Δεν ξέρουν ποιοι τα έκαναν και ποιοι όχι

Αλαλούμ με τα εμβόλια σε κρατούμενους των φυλακών Κορυδαλλού: Δεν ξέρουν ποιοι τα έκαναν και ποιοι όχι

Μέρα τη με τη μέρα όλο και κάποια κυβερνητική γκάφα έρχεται στην επιφάνεια που δείχνει και την ανικανότητα των «αρίστων» της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Χαρακτηριστική περίπτωση κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού που πέρυσι το Φεβρουάριο έκαναν τα αδιάθετα εμβόλια της «Μήδειας» χωρίς τα ΑΜΚΑ τους με αποτέλεσμα σήμερα να μην γνωρίζουν στον ΕΟΔΥ ποιοι κρατούμενοι έχουν εμβολιαστεί και ποιοι όχι.

Όλα έγινα πέρυσι στα μέσα Φλεβάρη. Λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια» και των χιονοπτώσεων που είχαν πλήξει την Αττική χιλιάδες ραντεβού για εμβολιασμούς ακυρώθηκαν με αποτέλεσμα να μείνουν αδιάθετα εμβόλια. Προκειμένου τα εμβόλια αυτά να μην πάνε χαμένα η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε γίνουν εμβολιασμοί κρατουμένων και προσωπικού στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς επίσης και σε μετανάστες και προσωπικό στον ειδικό χώρο παραμονής αλλοδαπών, στην Αμυγδαλέζα, σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα της εποχής.

Ωστόσο προέκυψε το εξής πρόβλημα που δεν το σκέφτηκαν στην κυβέρνηση: Από τη μια ορισμένοι κρατούμενοι δεν είχαν ΑΜΚΑ και από την άλλη επειδή οι εμβολιασμοί κράτησαν μέχρι τα μεσάνυχτα και η γραμματεία της φυλακής ήταν κλειστή, υπήρξε επίσης πρόβλημα καταχώρησης των εμβολιασθέντων με το ΑΜΚΑ τους. Το πρόβλημα λοιπόν πλέον έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο ΕΟΔΥ δεν έχει ασφαλή στοιχεία καταχωρημένα για τους εμβολιασθέντες. Δεν γνωρίζει δηλαδή ποιοι έχουν εμβολιαστεί και ποιοι όχι, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα εν όψει δεύτερης δόσης.

Ένα αλαλούμ δηλαδή, καθώς από ότι φαίνεται κανείς δεν σκέφτηκε το πιο απλό: Την καταχώρηση των εμβολιασθέντων ώστε να γνωρίζουν με ακρίβεια οι υπηρεσίες του ΕΟΔΥ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter