Αλαλούμ με το παράβολο καταγγέλλουν οι αναπληρωτές καθηγητές

Αλαλούμ με το παράβολο καταγγέλλουν οι αναπληρωτές καθηγητές

Τεχνικά προβλήματα «ψαλιδίζουν» τις ελπίδες μερίδας των αναπληρωτών για μία θέση στον… ήλιο της αγοράς εργασίας, ειδικά στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε λόγω της πανδημίας. Όπως καταγγέλλουν, ένα πρόβλημα τεχνικής φύσης στη διαδικασία του ηλεκτρονικού παραβόλου (κόστους 3 ευρώ), οδήγησε το όνομά τους στα απορριπτέα του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, για απροσδιόριστο λόγο δεν έγινε δεκτό το e-παράβολο που είχαν εκδώσει περίπου 2.000 άτομα, ένας αποκλεισμός που έχει άμεσο αντίκτυπο στη μοριοδότησή τους -άρα- και στη θέση τους στους πίνακες του ΑΣΕΠ.

Επιστολή διαμαρτυρίας

Πατέρας δύο παιδιών, που εργάζεται 7 χρόνια ως αναπληρωτής δάσκαλος, απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στο documentonews.gr.

«Εδώ και ένα χρόνο ο πινάκας αναπληρωτών έχει γίνει μέσω ΑΣΕΠ με προσοντολόγιο.

Στην αίτηση για αυτόν τον πίνακα ζητάει ένα παράβολο των 3 ευρω. Μπαίνοντας να εκδώσω το παράβολο μεσώ ibank η τράπεζα δίνει έναν αριθμό παράβολου όπου και καταχώρησα και η αίτηση υποβλήθηκε επιτυχώς, με αριθμό πρωτοκόλλου. Θεώρησα οτι δε χρειαζόταν κάτι άλλο και οτι αφού τα έκανα μέσω ibank οτι έγινε και η πληρωμή του παραβόλου.

Οπότε περιμένοντας να δω το όνομα μου στον πίνακα βρέθηκα απορριπτέος. Ο ΑΣΕΠ γι’ αυτο τον λόγο προβλέπει αποκλεισμό απο τον πίνακα για 2 εως 3 χρονια. Δηλαδή δεν θα μπορώ να δουλέψω ως αναπληρωτής αλλά και δεν θα έχω το δικαίωμα να διεκδικήσω μια μόνιμη θέση σε περίπτωση διορισμών.

Οι απορριπτέοι των δασκάλων και των νηπιαγωγών για μη καταβολή παραβόλου από αστοχία του συστήματος ή μη πληρωμή χωρίς δόλο είναι 2000 .

Έχουμε απευθυνθεί σε δικηγόρους και κάναμε ενστάσεις και ετοιμάζουμε ασφαλιστικά μέτρα κατά του ΑΣΕΠ. 

Η αδικία είναι κατάφωρη. Δεν γίνεται για αυτό τον λόγο να μείνουμε άνεργοι για 2 με 3 χρόνια», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Συνάντηση με Ζαχαράκη

Όπως επισημαίνει ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών – Ωρομίσθιων & Ελαστικά Εργαζόμενων στην Εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την υφυπουργό Παιδείας κ. Ζαχαράκη.

«Συγκεκριμένα, στη συνάντηση η αντιπροσωπία των Σωματείων έβαλε τα εξής ζητήματα:

Τι θα γίνει με αυτούς που αποκλείονται λόγω λαθών ή τεχνικών προβλημάτων στην πληρωμή του παραβόλου των 3€. Η υφυπουργός απάντησε πως υπάρχει η εμπειρία από τα αντίστοιχα ζητήματα που προέκυψαν στην προκήρυξη της Ειδικής Αγωγής και ότι θα απευθυνθούν στο ΑΣΕΠ, που έχει την ευθύνη για την υλοποίηση της προκήρυξης. Για μια ακόμα φορά οι συνάδελφοι οδηγούνται «από Άννα στον Καϊάφα». Δεν υπήρξε δέσμευση από την πολιτική ηγεσία ότι θα προβεί σε άμεσα μέτρα για να αναλάβει την ευθύνη της επίλυσης του προβλήματος», αναφέρουν.

Σε αυτό το μήκος κύματος έχει δημιουργηθεί ένα ψήφισμα στο Avaaz με τίτλο: «Κανένας αναπληρωτής να μην απολυθεί λόγω παραβόλου ή τεχνικών προβλημάτων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter