Αλαλούμ στη Νέα Δημοκρατία για τις «προσλήψεις στην Υγεία»

Αλαλούμ στη Νέα Δημοκρατία για τις «προσλήψεις στην Υγεία»

Ανέκδοτο έχει γίνει στα νοσοκομεία όλα αυτά που δηλώνουν οι Νεοδημοκράτες για τις προσλήψεις στο χώρο της Υγείας…

Μπορεί να δηλώνουν πως ενισχύουν το Δημόσιο Σύστημα αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι, ενώ σήμερα οι γνωρίζοντες γελούν με τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννης και το… «άδειασμα» από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

Πριν όμως ασχοληθούμε με τους αριθμούς των προσλήψεων κάτι βασικό:

Κατά μέσο όρο κάθε χρόνο συνταξιοδοτούνται 350-400 γιατροί του ΕΣΥ, πέραν του νοσηλευτικού προσωπικού που υπολογίζονται σε 1200 συνταξιοδοτήσεις ετησίως.

Σημειώνεται πως το 2019 είχαν ανακοινωθεί προσλήψεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, για να καλύψουν και τα κενά του 2018 αλλά λόγω εκλογών δεν πρόλαβαν να γίνουν και ανετράπησαν από τη Νέα Δημοκρατία.

Σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη (χωρίς χαρτοφυλάκιο πέραν της οικογενειακής συγγένειας) είπε και έγραψε πως έγιναν 4.000 προσλήψεις στο χώρο της Υγείας ενώ από 550 ΜΕΘ* που υπήρχαν επί ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν τις 1200!

Ωραία λόγια…

Αλλά ήρθε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας που προφανώς είχε άλλη γραμμή και άλλα νούμερα…

Μίλησε για 7.000 προσλήψεις και 974 ΜΕΘ* και όχι 1200 που είχε μιλήσει η Ντόρα Μπακογιάννη. Ανάλογους αριθμούς με τον Στέλιο Πέτσα, είχε παρουσιάσει την πρώτη Νοεμβρίου και το υπουργείο Υγείας.

Για τη διάσταση του θέματος μέσα στα νοσοκομεία κυκλοφορεί ως ανέκδοτο το «σε ακούμπησε νέος γιατρός;»

Γιατί η αλήθεια είναι πως από το προσωπικό που έχει «προσληφθεί» είναι κατά μεγάλο ποσοστό, διοικητικοί, φύλακες, αλλά και εργαζόμενοι στον καθαρισμό… και όχι γιατροί συγκεκριμένων ειδικοτήτων που είναι απόλυτα αναγκαίοι στις ΜΕΘ…

Και κερασάκι στην τούρτα:

Από τις 7.000 που λένε πως προσέλαβαν ή σκοπεύουν να προσλάβουν…. εκτιμάται πως μόνον 500-550 από τους 4.400 που ήρθαν να καλύψουν τα κενά είναι οι γιατροί που έχουν προσληφθεί από τον Μάρτιο μετά το ξεκίνημα της πανδημίας.

Γιατί οι προσλήψεις δεν αυξάνουν αναγκαστικά ανάλογα το προσωπικό, αλλά πρέπει να υπολογιστούν και εκείνοι που φεύγουν με συνταξιοδοτήσεις…

Αυτά… και καλή μας τύχη! 

* Σημείωση: Με το «ΜΕΘ» αναφερόμαστε σε όλες τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και βεβαίως όχι στις μονάδες για covid -19

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter