Αλβανία: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της ελληνικής γλώσσας

Αλβανία: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της ελληνικής γλώσσας

Στην Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνική Γλώσσας (9 Φεβρουαρίου) ήταν αφιερωμένη εκδήλωση που έγινε σήμερα στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου. 

Την εκδήλωση οργάνωσε το Προξενείο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, σε συνεργασία με το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικού Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου και αποτελεί πλέον, σύμφωνα με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου, Μπεκτάς Μέμα, μια πολιτιστική παράδοση για το πανεπιστήμιο του οποίου ηγείται. Ήταν επίσης, μια σύμπραξη τριών πανεπιστημίων, Αργυροκάστρου, Δυτικής Μακεδονίας και Ιωαννίνων.

Η καθηγήτρια εφαρμοσμένης γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Ελένη Γρίβα, «ξενάγησε» το ακροατήριο στις χώρες που έχει σήμερα «παρουσία» η ελληνική γλώσσα. Η λέκτορας του Τμήματος Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου, Κωστάντω Ξέρα, αναφέρθηκε στην διαχρονική παρουσία της ελληνικής γλώσσας στην Αλβανία.

Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση πλατφόρμας για τις σύγχρονες μεθόδους εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, προϊόν συνεργασίας των Πανεπιστημίων Αργυροκάστρου και Δυτικής Μακεδονίας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν το σύνολο των περιφερειακών αρχών του νότου της χώρας, υψηλόβαθμα στελέχη και εκπρόσωποι της ελληνικής μειονότητας, ενώ προσήλθαν ελληνοδιδάσκαλοι, φοιτητές και καθηγητές του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου και άλλοι.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας οργάνωσε χθες και η Πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα σε σχολεία και ιδρύματα πολιτισμού.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter